Maja Ognjenović (©Shutterstock)
Maja Ognjenović (©Shutterstock)

Vakifbank i Koneljano viđeni u superfinalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 12:48

Danas na programu prve utakmice polufinala Lige šampiona za odbojkašice. Turski gigant protiv timova iz Italije

Već godinama turski i italijanski timovi vode glavnu reč u evropskoj ženskoj odbojci. Prvi čin borbe dobili su klubovi sa Apenina, Busto Arsizio i Novara, koji su u četvrtfinalu eliminisani favorizovane ekipe sa Bosfora Ezačibaši i Fenerbahče.

U borbi za krunu u polufinalu ostala su čak tri tima iz Italije i gigant iz Istanbula Vakifbank, koji brani čast ostatka Starog kontinenta. Trebalo bi čudo da se dogodi ako u superfinalu u Veroni ne budemo gledali duel dva najbolje ekipe Evrope, Vakifbanka i Koneljana.

Izabrane vesti

Turski i italijanski šampion osvojili su kupove svojih zemalja prethodnog vikenda. Vakifbank Maje Ognjenović i Milena Rašić je bio bolji u finalu Kupa Turske od Ezačibašija Tijane Bošković i Slađane Mirković, dok je Koneljano slavio u Riminiju protiv Novare sa 3:1, rivala protiv koga će da se bori za ulazak u finale Lige šampiona.

Busto Arzisio je iznednadio Ezčačibaši u prethodnoj rundi Lige šampiona, a tim za koji igra nekadašnja reprezentativka Srbije Jovana Stevanović pokušaće da pruži što jači otpor četi italijanskog stručnjaka Đovanija Gvidetija.

"Igraćemo protiv vrlo jake italijanske ekipe. Obe utakmice su dobili protiv Eczačibašija. Moj tim zaslužuje da igra svako finale ove sezone. Mislim da igramo odličnu odbojku. Pripremili smo se za ovu utakmicu na najbolji mogući način“, rekao je trener Vakifa Gvideti, prenosi sajt Evrope odbojkaške federacije (CEV).

18.00: (1,05) Vakifbank – Busto Arsizio (7,70)

Ove dve ekipe nikada se u istoriji nisu sastale. U drugom meču, gledaćemo italijanski dvoboj. Biće to repriza superfinala iz Berlina pre dve godine (prošle sezone nije bilo prvaka zbog pandemije virusa korona), kada je Novara postala šampion Evrope posle pobede nad Koneljanom. Sada su se uloge promenile. Jedna od najboljih svetskih odbojkašica Paola Egonu sada igra za Koneljano. Posle tog meča u prestonici Nemačke napustila je redove šampiona Evrope i prešla u italijanski Drim tim koji skoro dve godine nije poražen. Koliko je Koneljano dominantan govori podatak da je u šampionatu Italije osvojio maksimalna 72 boda (sve 24 pobede sa 3:0 ili 3:1) i prvi je favorit za odbranu krune u plej-ofu koji je u toku. Sada se napada evropski trofej.

21.00: (5,30) Novara – Koneljano (1,12)

Podsetimo, plasman u finale izboriće tim koji bude sakupio četiri boda. Pobeda od 3:0 i 3:1 donosi tri boda. Trijumf od 3:2 pobedniku daje dva, a poraženom bod. U slučaju da posle dve utakmice bude 3:3 u bodovima, igraće se zlatni set do 15.

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

18.00: (1,05) Vakifbank – Busto Arsizio (7,70)

21.00: (5,30) Novara – Koneljano (1,12)

***kvote su podložne promenama


tagovi

vakifbankImoko KoneljanoLiga šampiona za odbojkašiceCEVŽOK Novara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara