Moli Kubina (MN Press)
Moli Kubina (MN Press)

Valjda ćemo dobiti reprezentaciju koja je primila 90 golova na dve utakmice

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 10:54

Srbija protiv Čilea za plasman u glavnu rundu Svetskog prvenstva (18 časova, RTS 2, TV Arena sport 2)

Ovoga puta nemamo velika očekivanja. Po principu, ako nešto bude... A jedino mora da bude plasman u glavnu rundu Svetskog prvenstva u zajedničkoj organizaciji Danske, Švedske i Norveške.

Rukometašice Srbije igraju za mesto među 24 najbolja tima na planeti, gde su već prošle Danska i Rumunija. Naše devojke mogu da im se pridruže pod uslovom da savladaju Čile. Koliko god naš tim bio renoviran i podmađen, valjda je dovoljno dobar da pobedi selekciju iz Južne Amerike, koja je dosad primila čak 90 golova na turniru: 44 od balkanske i 49 od skandinavske selekcije.

Izabrane vesti

Nijedan sastav na Svetskom prvenstvu nije tako defanzivno porozan. Čak ni oni koji su već odigrali tri susreta nisu posle dva primilli više od 90 golova.

Od početka znamo da fokus mora biti prisutan u svakoj utakmici bez obzira ko je protivnik. Kontrolni turnir u Španiji smo koristili između ostalog i za pripremu protiv jednog ovakvog protivnika. Znamo šta nam pobeda može doneti i na taj način se pripremamo. Verujem u ovaj tim i ne sumnjam da će devojke u utakmicu ući ozbiljno od prvog trenutka iako su dve teške utakmice iza nas“, predočio je selektor Srbije Uroš Bregar pred susret u Herningu (18 časova, TV RTS 2, TV Arena sport 2).

Veći problem našem timu od Čileanki može da napravi zdravstveni bilten, pošto je nekoliko devojaka pod virusom, ali bez obzira ko bude na terenu očekuje se pobeda.

„Posle utakmice sa Rumunijom smo imali sastanak gde smo govorili o tome šta su bili problemi i ubeđena sam da ćemo pronaći ono lice iz prve utakmice i izaći sa terena kao pobednice“, optimista je Moli Kubina, golman naše reprezentacije, koja je u dosadašnjem toku takmičenja izgubila i od Danske (21:25) i od Rumunije (28:37).

PRVENSTVO SVETA ZA RUKOMETAŠICE

Grupa E, treće kolo

18.00 (1,75) Srbija (hen -18,5) Čile (1,95)

20.30 (1,20) Danska (11,00) Rumunija (5,60)






tagovi

Svetsko prvenstvo za rukometašiceženska rukometna reprezentacija SrbijeUroš Bregar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara