Dejan Manaskov (©RK Vardar 1961/Denis Dukovski)
Dejan Manaskov (©RK Vardar 1961/Denis Dukovski)

Vardar gradi domaći tim: Dejan Manaskov novo ime u šampionu Makedonije

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.07.22. | 12:33

Iskusno levo krilo stiže iz mađarskog Vesprema

Sankcije EHF izbacile su Vardar 1961 iz Lige šampiona, strani rukometaši su zbog toga "pobegli” iz kluba, ali su domaći rukometaši počeli da se vraćaju. Novi član makedonskog šampiona je Dejan Manaskov, koji će biti veliko pojačanje na poziciji levog krila.

Timur Dibirov je Vardar zamenio PPD Zagrebom, pa je klub sa najviše trofeja morao da traži alternativu. Izbor je pao na 29-godišnjeg levog krila koji je proteklih sezona sa velikim uspehom igrao u mađarskom rukometnom gigantu Vespremu. Manaskov je imao nekoliko ponuda, među kojima i primamljivu iz francuskog Nima, ali je odlučio da se vrati u domovinu i ponovo obuče crveno-crni dres.

Izabrane vesti

Prethodno je Manaskov igrao za ekipe Boreca Velesa, Metalurga, Vardara, Veclara, Rejn Nekara i na kraju u Vespremu. Krilo je šest godina nosilo dres Vardara, ali je otišao u Bundesligu u potrazi za više minutaže pošto je Timur Dibirov bio prva opcija u klubu.

Izvesno je da će Manaskov biti veliko pojačanje za ovaj Vardar koji je sastavljen uglavnom od domaćih igrača. Deset imena odlučilo je da ode iz Skoplja na kraju prošle sezone, a jedini stranci koji su ostali u dvostrukom šampionu Evrope su Jan Čuvara (Poljska), Darko Đukić (Srbija), Ante Gadža (Hrvatska) i Kuni Morales (Kuba), a stigao je i mladi srednji bek Andrej Dobrković iz Crne Gore. Umesto Španca Davida Davisa na klupu je seo domaći stručnjak, Vlado Nedanovski.

Vardar 1961 će igrati na domaćoj sceni gde će braniti duplu krunu od napada Eurofarma Pelistera, a izazov će biti i SEHA liga.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Rukometni transferiRK VardarDejan Manaskov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara