Stojanče Stoilov (@AFP)
Stojanče Stoilov (@AFP)

Vardar na terenu posle mesec dana pauze, Seged bez devetorice u Portu

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.10.20. | 14:27

Nemački tim favorit u dvorani Jane Sandanski. Novi slučaj korone u redovima makedonskog tima. Gosti stižu bez povređenog Lase Kjer Melera. Mađarski vicešampion i dalje desetkovan bolešću i povredama

U sredu nije bilo iznenađenja u prvim mečevima četvrtog kola Lige šampiona. Barselona i Vesrprem su očekivano sa dvocifrenom razllikom dobili Celje, odnosno Zagreb, Kjelce nije imalo problema sa beloruskim Meškovom iz Bresta, dok je Olborg neočekivano lako razbio Nant. U četvrtak su igraju preostale tri utakmice.

Derbi se igra u Skoplju u dvorani Jane Sandanski. Vardar dočekuje Flensburg (20.45), koji ima maksimalan učinak posle tri kola. Od starta sezone još uvek vladar Evrope ima problem sa zaraženim igračima. Nekoliko nedelje zbog virusa korona je odsustvovao kapiten Stojanče Stoilov, dok je pred meč sa nemačkim timom još jedan, neimenonovi rukometaš crveno-crnih iz Skoplja oboleo. On je u karantinu, pa utakmica može da se odigra.

Izabrane vesti

Posle odlaska ruskog milionera Sergeja Samsonenka iz kluba prethodnog leta, Vardar je kreno sa skromnim budžetom, ali ipak sa nekoliko asova, veteranima na pozicijama krila Timurom Dibirovim i Ivanom Čupićem. Tu je i nekadašnji srpski reprezentativac Marko Vujin, pojačanje iz lisabonskog Sportinga.

Flensburg bi ove sezone trebalo da bude kandidat za F4 u Kelnu. Ekipa se nije mnogo menjala, a veliko pojačanje je stiglo iz Rajn Nekar Levena u vidu danskog levog beka Madsa Mensaha Larsena. Osim nepobedivosti u Ligi šampiona, ekipa sa Baltika ima maskimalan učinak od tri pobede u Bundesligi.

Problem za Vardar je što će da odigra prvi meč posle pauze od mesec dana. Skopski tim je zbog Covid-19 propustio duele sa norveškim Elverumom i mađarskim Segedom. Izabranici trenera Stevčeta Aluševskog odigrali su kontrolne utakmice sa gradskim rivalima Butelom i Metalurgom.

"Za nas je ovo prva utakmica na domaćem terenu. Flensburg je u prednosti, u odlilčnoj je formi. Mi smo prethodnih mesec samo trenirali. Odigrali smo dve prijateljske utakmice, ali to nije isto. Analizirali smo našeg protivnika. Nismo bez šansi iako je Flensburg dobio u gostima i Pari Sen Žermen“, rekao je Aluševski, prenosi portal sportmedia.mk.

Flensburg dolazi u Skoplje bez jednog od najboljih igrača, levog beka Lase Kjer Melera. On najaverovatnije mora na operacijui i čeka ga višemesečna pauza. Na golu nemačkog tima blista Benjamin Burić, reprezentativac Bosne i Hercegovine. Njegova zamena, Norvežanin Tobjern Bergerud, koji je na izlaznim vratima kluba, rekao je da je prednost što neće biti navijača u Skoplju.

"Dvorana Jane Sandanski važi za 'vreo lonac' u rukomentom svetu. Međutm, ovo vreme korone je potpuno drugačije. To što neće biti publike je svakao mala prednost za nas“, rekao je norveški čuvar mreže.

Flensbug nikada nije dobio Vardar u Skoplju u Ligi šampiona. Tri puta je poražen u prestonici Severne Makedonije, dok je jedna utakmica završena bez pobednika.

Portu je na svom terenu veliki favorit protiv Segeda, koji ima veliki broj zaraženih igrača virusom korona. Mađarski tim je odigrao samo jedan meč u Ligi šampiona. Sa desetkovanim sastavom poražen je u Poljskoj od Vive Kjelcea na startu sezone (23:26).

Rukometaši Segeda vratili su teninzima tek pre desetak dana posle karantina u kojima je bilo većina igrača. Trener Huan Karlos Pastor i dalje ne može da računa na Deana Bombača, Bence Bahidija, Rikarda Boda, Boruta Mačkovšeka. Oni su tek pre nekoliko dana počeli da treniraju posle pauze od četiri nedelje. Povređeni su Mario Šoštarić, Luka Stepančić i Stefan Sigurmanson. Među onima koji bi trebalo da igraju protv Zmajeva u Portugaliji je srpski reprezentativac Bogdan Radivojević. U ovako desetkovanom sastavu, šampion Portugalije je veliki favorit.

Pari Sen Žermen je neočekivano loše počeo sezonu sa dva poraza od Flensburga u Parizu i Meškova u Brestu. Milioneri iz grada svetlosti danas (20.45) imaju imperativ pobede protiv norveškog Elveruma. U Pariz stiže i Luk Abalo, dugogodišnji rukoemtaš PSŽ-a, koji je u smiraj karijere šokirao sve prethodnog leta prelaskom u šampiona Norveške. Četa Raula Gonzalesa bi trebalo da ostvari ubedljiv trijumf.

LIGA ŠAMPIONA – 4. KOLO

GRUPA A

Sreda

Vive Kjelce - Meškov Brest 34:27 (18:11)

Četvrtak

20.45: (1,20) Porto (11,00) Seged (5,60)

20.45: (1,03) PSŽ (20,0) Elverum (16,0)

20.45: (4,00) Vardar (8,50) Flensburg (1,35)

***kvote su podložne promenama

GRUPA B

Sreda

Olborg - Nant 32:24 (16:9)

Vesprem - Celje 39:24 (18:11)

Barselona - Zagreb 45:27 (24:13)

Odloženo

Kil – Motor Zaporožje



tagovi

EHF Liga šampionaRK VardarSegedRK FlensburgRK PSŽRK ElverumRK Porto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara