Slobodan Nikić (©MN Press)
Slobodan Nikić (©MN Press)

Vašaš se obezbedio na duge staze: Slobodan Nikić ostaje trener do 2026.

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 14:24

Mađarski klub rešio glavno pitanje

Neće u Vašašu u skorije vreme tražiti trenera, obezbedili su se na duge staze. Mađarski klub rešio je glavno pitanje: Slobodan Nikić ostaće za kormilom, srpski strateg potpisao je novi ugovor do 2026. godine.

Kada stvari idu u pravom smeru, ništa ne treba menjati. Vašaš je krajem prošlog veka dva puta osvojio Ligu šampiona, usledio je pad i dugo je tumarao po mrklom mraku. Počeo je da se diže i prethodne sezone sa Slobodanom Nikićem podigao trofej u Kupu Evrope. Zadovoljni su u Budimpešti kako sve funkcioniše pod komandom srpskog trenera i odlučili su da je čovek oko koga će graditi priču i narednih sezona.

Izabrane vesti

Vašaš je minule sezone sa Slobodanom Nikićem u trenerskoj ulozi bio treći u mađarskom prvenstvu, ove je bio finalista kupa, pokušaće da odbrani pehar u Kupu Evrope, no to neće biti lako jer u osmini finala treba da prođe dubrovački Jug. Drugi cilj je – plasman u finale domaćeg prvenstva. Bio bi to korak napred i za klub i za olimpijskog šampiona iz Rio de Žaneira.

„Srećan sam i zahvalan rukovodstvu kluba što mi je ukazalo poverenje na još dve godine, tako da mogu da nastavim sa radom u veoma dobrom ambijentu. Naravno, već planiramo stvari vezane za dalju budućnost, pregovori su vezani za stvari oko naredne dve sezone, ali sada je najvažnije da tim bude produktivan na proleće i da dođe do zacrtanog cilja – finala u prvenstvu. Ovo bi mogla da bude još jedna prekretnica za tim, kao i moj trenerski posao“, rekao je Slobodan Nikić nakon stavljanja parafa na ugovor.

Klub iz Budimpešte je pred nastavak sezone stavio tačku na goruću temu. Slobodan Nikić ostaje trener tima u kome nastupaju srpski reprezentativci Strahinja Rašović i Sava Ranđelović, kao i Nikola Dedović. Ko zna, možda se od leta srpska kolonija u Vašašu i uveća.

Način na koji se stvari odvijaju raduje i predsednika Lasla Markovića.

„Mi Bobana cenimo i lično i profesionalno, pa je produžetak ugovora sa njim bio prioritet kluba. Verujemo da on može da bude ključ za razvoj i konceptualno delovanje Vašaša. Kada se to uzme u obzir, on će sada,pored rada sa seniorskim timom, imati odlučujuću ulogu u koordinaciji omladinskog tima. Blisko će sarađivati sa Laslom Foldijem i njegovim stručnim štabom. Ulazak u finale prvenstva ove godine predstavljao bi plod rada iz prethodnih godina“, zaključio je prvi čovek Vašaša.



tagovi

Slobodan NikićVašašVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara