Kristijan Manherc (©Reuters)
Kristijan Manherc (©Reuters)

Vaterpolo transferi: Manherc stiže kod Prlainovića, Ubović pred selidbom u Vujasinovićev Vuljagmeni

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 12:23

U Grčkoj bi mogao da završi i Aleksa Ukropina...

Za većinu klubova sezona je gotova, klubovi su uveliko radili na transferima i počeli su da otkrivaju karte. Osam najboljih evropskih ekipa će još malo pričekati, dok se ne završi Fajnal-ejt Lige šampiona, ali i kod njih se manje-više zna ko bi mogao da promeni sredinu.

Marselj je razočara, nije ponovio uspehe iz pretghodnih sezona i predstoji mu rekonstrukcija. I to ozbiljna. Napravio je prve korake, dogovorio se Kristijanom Peterom Manhercom. Fenomenalni mađarski golgeter stiže kod Andrije Prlainovića, oprostio se od OSC Budimpešte posle pet godina, 382 utakmice i čak 649 postignutih golova.

Izabrane vesti

Kristijan Manherc je letos bio udarna igla mađarske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Splitu. Žolt Varga mu je pronašao ulogu, neretko davao i da kreira napade, što je kao ponajbolji igrač OSC Budimpešte radio i u klubu. Zapaženu ulogu trebalo bi da ima i u Marselju, takođe i da rastereti Andriju Prlainovića na zgodnoj strani.

Kapicu francuskog šampiona zadužiće još jedan igrač OSC Budimpešte – Danijel Anđal. A, takođe će Marselj biti jači i za Alesandra Velota. Italijanski reprezentativac će se po završetku Fajnal-ejta Lige šampiona oprostiti od desetostrukog evropskog prvaka.

Velike promene doživeće i Vuljagmeni. Grčki klub se predvođen Vladimirom Vujasinovićem plasirao u Ligu šampiona, dogurao je i do finalnog turnira, gde će u četvrtfinalu igrati protiv Breše. Srpski strateg ostaće za Vuljagmenijevim kormilom i naredne sezone, piše Aquafeed24, a specijalizovani grčki portal javlja i da je Nemanja Ubović pred potpisom.

Srpski centar će sa Ferencvarošem napasti evropsku titulu u Beogradu. Dve godine je deo mađarskog tima, a igrao je i u Španiji, Italiji, Srbiji... Dobio je poziv selektora Uroša Stevanovića za reprezentativno okupljanje, zajedno sa Đorđem Lazićem činiće centarski tandem, a Vuljagmeniju bi trebalo da zakrpi rupe na liniji dva metra. Za grčkog sidraša Dimitriosa Nikolaidisa zainteresovan je Olimpijakos, a kada stigne poziv od pirejskih crveno-belih – zna se kako će priča biti završena.

Put Grčke mogao bi da krene i Aleksa Ukropina, piše Aquafeed24. Ali, ne navodi u koji klub. Dug niz godina je levoruki crnogorski reprezentativac u Radničkom, međutim, ne bi bilo iznenađenje da promeni sredinu, iako će Kragujevčani naredne sezone igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Jer, brojni igrači su se zasitili i neophodna ima je promena.

Kristijan Prešuti je juče odigrao poslednji meč za Brešu na domaćem terenu. Italijanski klub napravio je oproštaj igraču koji je obeležio prethodnu dekadu i učestvovao u gotovo svim uspesima državnog tima. Na majici je stajao natpis: „Hvala ti, kapitenu!“

Ovoga leta penzionisaće se i Petar Muslim, osvajač zlatne olimpijske medalje sa Hrvatskom u Londonu. Tada su Barakude u finalu porazile Italijane, za koje je nastupao Kristijan Prešuti. Poslednju sezonu u karijeri Petar Muslim je nastupao za riječko Primorje i klub sa Kantride vratio u elitni rang Jadranske lige, te doprineo izlasku u kvalifikacije za Ligu šampiona.


tagovi

Vaterpolo transferiKristijan ManhercNemanja UbovićAleksa UkropinaDimitrios NikolaidisPetar MuslimKristijan PrešutiAlesandro Veloto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara