(©MN Press)
(©MN Press)

Vaterpolo transferi: Razišli se Rašovići i Novi Beograd, Joković veran Jugu – još dve godine u dubrovačkom gigantu

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 22:32

Vujasinović dobio srpsko društvo u Atini, Ubović zamenio Nikolaidisa

Za sada projekat Novog Beograda nije rezultirao osvajanjem Lige šampiona, sva puta je klub sa velikim ambicijama bio na pobedu do trofeja. Ali, u domaćim i regionalnim okvirima može da se pohvali da je za dve sezone dva puta bio prvak Srbije, te jedanput šampion Jadrana.

U svim uspesima učestvovali su Strahinja i Viktor Rašović, ali od naredne sezone neće biti članovi Novog Beograda. Završili su misiju, istekli su im ugovori i putevi će im se razići, potvrdili su Sportklub i Totalwaterpolo. Ortiđa je želela da angažuje Strahinju, figurirali su i Radnički i Panatinaikos kao opcije, međutim, završiće je u srpskoj koloniji – Vašašu. Dok se Viktor vraća u Noazi la Sek.

Izabrane vesti

Strahinja Rašović će drugi put u karijeri zaigrati u Mađarskoj, prethodno je bio član Egera. Deliće svlačionicu sa Savom Ranđelovićem, dugogodišnjim reprezentativnim drugom, a treniraće ga Slobodan Nikić. I Viktoru će komandovati sunarodnik, na klupi Noazi la Seka je Stefan Ćirić, a u prethodnoj sezoni kapicu je nosio Draško Gogov, za koga se kao naredna destinacija pominje Panatinaikos. Okrenuli su se Grci drugom srpskom vaterpolisti, kada mu je postalo jasno da neće moći do olimpijskog šampiona iz redova Novog Beograda.

Viktor se vratio u dobro poznatu sredinu, pošto je već nastupao za Noazi la Sek, a ako ne bude rokada, saigrač će mu biti hrvatski centar Ivan Krapić, koji ga je u hotelu na Margit Sigetu kada je srpska ekspedicija stigla iz Segedina u Budimpeštu dočekao raširenih ruku. Od ranije je poznato da će Branislav Mitrović stajati na golu Turkoana iz Lila, Andrija Prlainović dug niz godina brani boje Marselja, pa će biti srpskih okršaja u francuskom šampionatu.

Još jedan srpski reprezentativac je ovoga leta promenio sredinu, Nemanja Ubović je Ferencvaroš zamenio Vuljagmenijem. Grci su bili najprijatnije iznenađenje Lige šampiona, predvođeni Vladimirom Vujasinovićem završili su takmičenje kao četvrti. Srpski centar je zamena za Dimitriosa Nikolaidisa, koji će u Olimpijakosu zameniti Konstantinosa Murikisa. Grčki veteran će iduće sezone nastupati za Panionios zajedno sa Aleksom Ukropinom.

Srpski vaterpolisti tražena su roba na tržištu, mnogi su promenili sredinu i većina njih će igrati u klubovima koji će kroz kvalifikacije pokušati da se domognu Lige šampiona. Vuljagmeni, Vašaš, Noazi la Sek... A, u nima će im protivnik biti Jug. Potpisali su Dubrovčani ugovore sa španskim reprezentativcem Serhijem Kabanjasom, angažovali beka Rina Burića, a ogroman posao napravili su produžetkom sa Marom Jokovićem. Parafirao je do 2025. I u naredne dve godine biće predvodnik Juga.


tagovi

Vaterpolo transferiStrahinja RašovićViktor RašovićNemanja UbovićVladimir VujasinovićMaro JokovićVK Novi BeogradVašašVK JugVK FerencvarošVuljagmeni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara