Egonu i Antropova (©CEV)
Egonu i Antropova (©CEV)

Velasko o igranju zajedno Egonu i Antropove: Da li ćemo da pokušamo to na OI? Ne verujem...

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 15:49

"Teško je za tako mladog igrača da promeni ulogu", naglasio je novi selektor odbojkašica Italije

Od trenutka kada je Ruskinja Ekaterina Antropova dobila dozvolu da zaigra za Italiju, krenule su komplikacije u toj reprezentaciji kad je u pitanju pozicija korektora.

Mesto je izgubila velika zvezda Paola Egonu, pa je posle promene selektora - odlaska Davidea Macantija i dolaska Hulija Velaska - glavno pitanje bilo da li će možda odlučiti da pošalje obe na teren zajedno.

Izabrane vesti

Podsetimo, u istoj situaciji je bila Turska ove godine, kada je Santareli pomerio na poziciju primača Ebrar Karakurt, a mesto korektora je zauzela naturalizovana Kubanka Melisa Vargas. Pokazao se takav potez kao pun pogodak jer je Turska osvojila zlato na EP i u Ligi nacija, a izborila je i olimpijsku vizu.

Ipak, čini se da se za tako nešto neće odlučiti iskusni Velasko...

"Po mom mišljenju imati dva korektora kao što su Egonu i Antropova je najbolja stvar. Sada smo u velikoj prednosti u odnosu na prošlost... Imate igricu - Fantazi odbojku, pa svako ko želi može tamo da se zabavi. Za pravu odbojku ja ću raditi ono što je potrebno timu", pričao je pomalo sarkastično Velasko, a preneo je "Volleynews.it".

Kao jedna od mogućnosti vidi se prelazak Antropove na poziciji primača servisa.

"Videćemo da li će obe morati da igraju zajedno... Veoma teško je za tako mladog igrača da promeni ulogu, a da na toj novoj poziciji nije doživeo trenutke velikog stresa. Ovo je detalj o kome se malo vodi računa, jer nije dovoljno kada dobro nešto radite u lakim i mirnim situacijama, morate to da radite i u teškim trenucima... Kako to da znamo? Hoćemo li na Olimpijskim igrama da pokušamo? Ne verujem...".

Pričao je iskusni stručnjak i o razlici između ženske i muške odbojke.

"Žene imaju vrline koje su neosporne, imaju veći kapacitet za rad, bolju koncentraciju... Sa druge strane, veoma teško se nose sa greškama. Niko ne voli da greši, a žene najmanje od svih. Učenje nije moguće bez grešaka, to je nešto na čemu se trudim da mnogo insistiram. Da biste bili preduzimljivi, isprobavali nove načine igre, morate da pravite greške. One nisu demonstracija nesposobnosti, već su proces učenja", poručio je Velasko.


tagovi

Paola EgonuŽenska odbojkaška reprezentacija ItalijeEkaterina AntropovaHulio Velasko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara