Aleksandra Uzelac (© MN Press)
Aleksandra Uzelac (© MN Press)

Velika šansa za osminu finala prokockana u Lajkovcu: Železničar propustio tri prilike da izbori zlatni set

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.12.22. | 21:21

Pirova pobeda nad Nemicama koje su se plasirale u osminu finala CEV kupa

Propustile su odbojkašice Železničara veliku šansu da se bore za plasman u osminu finala CEV kupa. Sjajno su igrale u revanšu sa Palmbergom, ali ih je pad koncentracije u četvrtoj deonici koštao mogućnosti da se izbore za zlatni set i tako steknu priliku da za prolaz.

U Lajkovcu su slavile 3:2 nad nemačkim predstavnikom, a ispostavilo se da je to bila pobeda samo za istorijske almahane. Lepa, a nedovoljna. Ključan je bio četvrti set. U njemu su devojke trenera Branka Kovačevića vodile 20:16, 23:20, kasnije i tri set lopte, nijednu nisu uspele da iskoriste, gošće iz Švirina su preokrenule i to im je bilo dovoljno da se plasiraju u nastavak takmičenja.

Izabrane vesti

Razlog je pobeda Nemcima pre sedam dana maksimalnim rezultatom (3:0), te iako je Železničar uzvratio (25:13, 23:25, 25:22, 26:28, 15:9) morao je da se pomiri sa eliminacijom. Na taj način je ostao bez prilike da odmeri snage sa Bekeščabom, jer su Mađarice dobile oba meča sa Brčkom (3:1 i 3:0).

Da je srpski tim dobio 3:0 ili 3:1 igrao bi se zlatni set, vredan prolaza. Ovako...

Železničar je predovila sjajna Aleksandra Uzelac, ostvarila je čak 28 poena, po 15 su dodale Vanje Ivanović i Kelsi Veltman, dok se u suprotnom taboru istakla Indi Bajens, sa 20 poena.

Timu iz Lajkovca ostaje da se sa Jedinstvom iz Stare Pazove bori za lidersku poziciju u Superligi Srbije, a tu je nanizao čak osam pobeda.


tagovi

Aleksandra UzelacŽelezničar LajkovacŽOK Železničar LajkovacCEV KupOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara