(©cev.eu)
(©cev.eu)

Veliki obrt Belgije: od 0:2 do trijumfa nad Rusijom

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.08.21. | 19:43

Ruskinjama se sad drma drugo mesto

Borba za prva dva mesta u grupi A na Evropskom prvenstvu odjednom je dobila dodatno na zanimljivosti.

Krivac što se situacija zakuvala je reprezentacija Belgije, koja je večeras iznenadila Rusiju i velikim preokretom došla do pobede – 3:2.

Izabrane vesti

Izuzetan meč odigrala su dva tima, neizvestan od prve do poslednje lopte. Prvi set je pripao Rusiji rezultatom 31:29, što jasno govori koliko je bila izjednačena igra dva rivala. Ipak, kada je Zbornaja povela sa 2:0 (25:21) nije delovalo da Belgija ima snage za preokret.

Međutim, kao na vagi, odjednom se situacija drastično promenila: Rusija je potpuno stala s igrom, dok je Belgija počela da pokazuje šta sve ume. Treći set je pripao Đavolicama sa ubedljivih 25:13, a četvrti sa 25:22.

Peti set je doneo dramu, rezultatsku klackalicu, iako je Belgija imala 7:4, uspela je Rusija da okrene na 10:9, ali ne i da sačuva tu prednost do kraja. Velikom serijom 6:1 Đavolice su dobile set sa 15:11 i meč sa 3:2.

Rusiju tek čeka duel sa reprezentacijom Srbije, tako da Belgijanke mogu da se nadaju skoku sa trenutne treće pozicije na tabeli grupe.

Kao što se i očekuje, najefikasnija u pobedničkom timu bila je Brit Herbots sa 29 poena, Selin van Hestel je dodala 14, dok je u timu Rusije prednjačila Irina Fedorovceva sa 22 poena.


 


tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara