Stefan Dodić (©Starsport)
Stefan Dodić (©Starsport)

Veliki srpski talenat Stefan Dodić do kraja sezone u Vardaru

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.02.22. | 12:27

Mladi srednji bek ide u Skoplje dok ga Dujšebajev ne bude uzeo pod svoje u Poljskoj

Makedonski rukometni šampion Vardar 1961 ima problem na poziciji srednjeg beka, a rešiće ga sa jednim od najvećih srpskih talenata, 18-godišnjim Stefanom Dodićom, koji je trenutno član Ohrida.

Igrač koji se nametnuo u reprezentaciji Orlova i dobio poziv od Tonija Đerone igra odlično. On je na kraju tekuće sezone obezbedio transfer u poljski Kjelce legendarnog Talanta Dujšebajeva, ali će do juna nositi crveno-crni dres. Novi klupski trener dvostrukog šampiona Evrope koji igra u Ligi šampiona i SEHA ligi, David Davis Kamara, dobiće opciju plus na poziciji srednjeg beka. Vardar je potvrdio transfer rukometaša.

Izabrane vesti

Vardar je u sklopu transfera trebalo da Ohridu ustupi drugog srednjeg beka, odnosno jednog od mladih makedonskih rukometaša koji su mu na raspolaganju, jer se transfer realizovao usred sezone. Međutim, takvo nešto se verovatno neće desiti i rival iz Superlige Makedonije će kao obeštećenje dobiti novčanu nadoknadu.

Stefan Dodić, koji će minutažu u Vardaru 1961 u napadu deliti sa hrvatskim reprezentativcem Antom Gadžom kao i sa mladim makedonskim rukometašima Martinom Karapalevskim i Stefanom Krstevskim, smatra se velikim evropskim potencijalom.

Karijeru je izgradio baš u Makedoniji, u dresovima Metalurga i Ohrida, a sada je uvršten u tim Vardara na sajtu EHF i očekuje se da će debitovati u novom klubu u duelu protiv PPD Zagreba u Ligi šampiona.


Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Stefan DodićRK Vardarrukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara