©Star Sport
©Star Sport

Veliko iznenađenje u Zagrebu: Apolon Smirnis srušio šampiona Hrvatske!

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.10.21. | 20:53

Neočekivan rezultat u grupi gde se nalazi i Crvena zvezda - 10:9

Veliko iznenađenje u Zagrebu. Grčki Apolon Smirnis savladao je domaću Mladost, domaćina grupe D druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona, i tako potpuno zakomplikovao situaciju po pitanju plasmana u naredno kolo - 10:9 (1:2, 4:3, 1:3, 4:1).

Grci imaju otvoren put ka jednom od prva dva mesta, a ovu situaciju bi mogla da iskoristi i Crvena zvezda i domogne se prve pozicije u grupi, koja bi Beograđane stavila u povlašćeni položaj na žrebu za finalnu fazu kvalifikacija.

Izabrane vesti

Apolon je fantastično odigrao poslednju deonicu, u koju je ušao sa dva gola zaostatka (6:8), ali je taj period rešio rezultatom 4:1 i stigao do velikog slavlja u glavnom gradu Hrvatske.

Najzaslužniji za slavlje grčkog tima bio je fantastični kapiten Aleksandros Gunas, koji je postigao pet golova na meču, od čega tri u odlučujućoj deonici, i praktično na svojim plećima doneo slavlje Apolonu. Ipak, ogroman doprinos tokom meča za ekipu Nikolaosa Delijanosa davao je i Ivan Gusarov, koji je postigao tri pogotka.

U redovima hrvatskog šampiona, nije bilo istaknutog lidera, što je na kraju verovatno bilo i ključno za konačan rezultat. Po dva pogotka postigli su Matijas Biljaka, Franko Lazić, Marin Dašić.

GRUPA D (Zagreb)

Mladost - Apolon 9:10

20.45: (1.35) Crvena zvezda (8.00) Monpelje (4.50)


tagovi

VK Mladost ZagrebLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara