Vesprem je najveći tragičar Fajnal fora: Protiv Kila nedovoljno i četiri gola razlike

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 17:28

Nemački gigant treći u Evropi, zahvaljujući velikom povratku i boljem izvođenju sedmeraca

Iskustvo u velikim mečevima najčešće bude presudno u mečevima za plasman na najvećim takmičenjima, a takav je slučaj i na ovogodišnjem Fajnal foru rukometne Lige šampiona u Kelnu, gde je uloga najvećeg tragičara i gubitnika pripala Vespremu. Mađarski gigant je prvo u polufinalu protiv Kjelcea na poluvremenu imao prednost od dva gola prednosti, dok mu u borbi za treće mesto nije bilo dovolno ni +4 protiv Kila, već je poražen posle izvođenja sedmeraca - 34:34 (18:14), 1:3.

Vespremu je u Kelnu bio jedini tim koji nije bio šampion Evrope, ovo mu je bio sedmi F4 u poslednjih devet godina, ali ponovo nije bio uspešan. Mađarski gigant je peti put u istoriji sezonu u elitnom takmičenju okončao na razočaravajućem četrtom mestu.

Izabrane vesti

Tim Momira Ilića je danas dugo imao situaciju u potpunosti pod svojom kontrolom, delovalo je da će kao i Barselona uspeti da iskoristi činjenicu što je Kil bez Sandera Sagosena i Hendrika Peklera došao na finalni turnir. Vesprem je maksimalnu prednost prvi put dostigao u na samom poluvremenu (18:14), a poslednji put četiri gola razlike imao je u 46. minutu (28:24), posle pogotka osmostrukog strelca Fati Omara. Ipak, onda se napad mađarskog tima praktično potpuno ugasio, dok je nemački Velikan u poslednjih 13 minuta postigao deset golova. Kil je u završnici meča uspeo da preokrene rezultat, tri sekunde pre kraja je vodio sa 34:33, ali je Kentin Mae uspeo da izbori sedmerce.

Legendarni Niklas Landin je u finalu protiv Barselone nedostajao Kilu, ali je večeras bio odlučujući faktor. Tokom meča je sakupio devet odbrana, dok mu je iz sedmeraca gol dao samo Petar Nenadić. Sa druge strane, Vladimir Cupara je imao jednu intervenciju na "penal ruletu", što je bilo nedovoljno da bi njegova ekipa izvojevala pobedu.

Pomenuti Fati Omar bio je najefikasniji igrač utakmice, dok je Andreas Nilson postigao sedam, a Kentin Mae šest golova. Kod Kila je sedam golova dao Nikola Bilik, šest je postigao Miha Zarabec, a pet Sven Ehrig. Veliko finale između Barselone i Kjelcea zakazano je za 18 časova. Petar Nenadić nije bio u svom elementu, postigao je samo jedan gol iz četiri pokušaja.


tagovi

VespremMomir IlićPetar NenadićRK Kil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara