Petar Nenadić (©Reuters)
Petar Nenadić (©Reuters)

Vesprem na srpski pogon juriša na Keln, povrede remete Monpelje

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.05.22. | 13:36

Rukometna Liga šampiona: Četa Momira Ilića dočekuje snažni danski Olborg, dok poljski Vive Kjelce ima ulogu favorita protiv prvaka Evrope iz 2018. godine

Momir Ilić, Petar Nenadić i Vladimir Cupara brane čast Srbije u četvrtfinalnim dvobojima rukometne Lige šampiona. Sva trojica su iz mađarskog vicešampiona Vesprema. Posle loše prošle sezone, gde nije izboren plasman na završni turnir u Kelnu, Španac David Davis je smenjen, a na njegovo mesto stigao je Momir Ilić. Posle samo godinu na trenerskoj klupi, Aranđelovčanin je dobio šansu da vodi jedan od najbogatijih klubova na svetu.

Vesprem nikada nije stigao do krune evropskog šampiona i pored velikih ulaganja svake godine. Ove sezone, mađarski tim nije u prvom ešalonu kandidata za trofej, ali može do Kelna. Put do polufinala vodi preko vicešampiona Evrope, danskog Olborga.

Izabrane vesti

Najveće iznenađenje prošle sezone (poražen u finalu od Barselone) je preskočio prethodnu rundu jer je bio najbolji tim u Grupi A, dok je Vesprem kao treći igrao baraž i lako izbacio Vardar. Naredne sezone boje Olborga braniće Mikel Hansen, najbolji šuter svih vremena. Sve pršti od zvezda u domaćem timu, a najbolji igrač mađarskog tima je nekadašnji srpski rerezentativac Petar Nenadić. Iako je ušao u 36. godini, naš as igra odlično, dobio je krajem prošle godine i produžetak saradnje do juna 2023.

18.45: (1,40) Vesprem (8,50) Olborg (3,60)

U poslednje vreme u odličnoj formi je naš čuvar mreže Vladimir Cupara. U prvom delu sezone je bio u senci Španca Rodriga Koralesa, ali je nekadašnji golman Crvene zvezde sve bolji kako se bliži finiš i borba za trofeje. Bio je najzaslužniji za pobedu Vesprema protiv PIK Segeda u derbiju Mađarske pre dve nedelje.

Najveće ime u Olborgu je Islanđanin Aron Palmarson, koji je branio boje i Vesprema pre par godina, a igrao je i u Kilu i Flenzburgu. Najbolji strelac danskog prvaka je Feliks Klar sa 82 gola, samo dva manje od Dike Mema, bombardera Barselone. Kvota u Mozzartu da će Vesprem da pobedi Olborg sa više od 2,5 gola razlike je 1,80.

Čini se da će ovo biti najzanimljiviji dvomeč četvrtfinala. Vesprem na papiru imaj jači tim, ali Olborg je u poslednjih godina izrastao u evropskog džina i dogodine s Hansenom mogao bi do krune najboljeg tima Evrope.

Vesprem će imati veliku pomoć s tribina. Ove sezone je bez poraza na svom terenu. Ima poslednjih 14 pobeda i remi u svim takmičenjima, a prethodni neuspeh je ostvario krajem februara od Barse u Blaugrani (30:35).

Jedan od aduta Vesprema je i Rasmus Lauge. Danski srednji bek sa reprezentacijom je bio šampion Evrope i sveta, igrao je i za Kil i Flenzburg, ali i dalje nema trofej Lige šampiona. Naredne godine vraća se u otadžbinu, u Silkeborg. Ima još dve šanse sa mađarskim velikanom da dođe do titule Lige šampiona. Danci imaju dvojicu povređenih igrača - Henrika Melgarda i Lukasa Sandela. Prvi ima povredu skočnog zloba, a drugi petu, pa su neizvesni za duel sa Vespremom.

20.45: (3,15) Monpelje (8,50) Vive Kjelce (1,50)

Olborg je blizu krune u Danskoj. Ima bod više od Skjerna, dva kola pre kraja. Ovi timovi su pretprošle sezone odigrali dva meča u grupnoj fazi. Olborg je slavio u Vespremu sa 32:30, dok je u Danskoj mađarski tim slavio sa 33:27. Kvota u Mozzartu da će na meču u Monpeljeu da dođe više od 61,5 gol je 1,85.

Poljski Vive Kjelce je favorit u dvomeču sa Monpeljeom. Francuski tim je stigao do drugog pehara Lige šampiona pre četiri godine, ali je od tada u padu. U domaćem šampionatu je tek četvrti i nije izborio Ligu šampiona. Francuski tim ima dosta problema s povredama. Dobra vest je da se oporavio iskusni reprezentativac Galskih petlova Valentin Port. Počeo je da trenira, pa bi trebalo da bude u sastavu protiv jakog poljskog šampiona koji godinama s klupe predvodi Talant Dujšebajev. Sezonu je završio još jedan reprezentativac Trikolora, krilo Janis Len, kao i Žulijen Bos.

Gosti najveće nade polažu u levorukog bombardera Aleksa Dujšebajeva, strelca 58 golova i letošnjeg pojačanja iz Pari Sen Žermena Dilana Naija. Talentovani Francuz je postigao 62 pogotka u najjačem takmičenju na Starom kontinentu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Flenzburg - Barselona 29:33 (13:18)

Pari Sen Žermen - Kil 30:30 (14:16)

Četvrtak

18.45: (1,40) Vesprem (8,50) Olborg (3,60)

20.45: (3,15) Monpelje (8,50) Vive Kjelce (1,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

VespremMomir IlićPetar NenadićEHF Liga šampionaRK OlborgRK MonpeljeRK Kjelce

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara