(©CEV)
(©CEV)

Vežite se, polećemo! Kreće zanimljiviji deo Lige šampiona, Srbija ima za koga da navija

Vreme čitanja: 4min | uto. 20.02.24. | 07:58

U završnici elitnog takmičenja sedam naših odbojkašica, jedan odbojkaš i jedan trener, uz selektora ženske reprezentacije

Grupna faza je na trenutke bila zanimljiva, može da se izdvoji nekoliko veoma dobrih i kvalitetnih utakmica, ali tek sada kreće ono pravo u Ligi šampiona. Vežite se, polećemo!

Vreme je za četvrtfinalne bitke, posle kojih će u takmičenju ostati samo oni najbolji. I u muškoj i u ženskoj konkurenciji danas, sutra i prekosutra će se odigrati prvi mečevi, a naredne nedelje na programu su revanš dueli. I u Srbiji će imati za koga da se navija posebno kad su u pitanju odbojkašice.

Izabrane vesti

Na spisku učesnika završnice elitnog takmičenja su: Tijana Bošković, Jovana Stevanović, Maja Ognjenović, Bojana Drča, Bianka Buša, Teodora Pušić i Jovana Mirosavljević - u ženskoj konkurenciji, kao i Marko Podraščanin u muškoj.

Veliki adut među predstavnicima Srbije je i trener Halkbanka Slobodan Kovač, a za trofej će se boriti i Italijani koji su povezani sa našoj odbojkom - Gvideti kao sadašnji selektor i Santareli, bivši prvi trener reprezentacije.

Već na otvaranju četvrtfinala - spektakl za publiku. U Istanbulu od 17.30 sastaju se odbojkašice Koneljana i Vakifbanka. Biće zanimljivo videti kako će se suprostaviti taktičke zamisli Santarelija i Gvidetija - dva trenera koja poslednjih godina važe za najbolje u Ligi šampiona. Bianka Buša će se sastati sa strategom pod čijem je vođstvom odigrala najbolje takmičenje u karijeri - Svetsko prvenstvo 2022. godine. Vakifbank je aktuelni evropski šampion, a Koneljano ove sezone ne gubi... Za obe ekipe će ispadanje u četvrtfinalu biti veliki neuspeh. Ovog puta čini se da su im se putevi prerano ukrstili.

Danas su na programu i utakmice LKS Lođ - Vero Volej Milano i Štutgart - Fenerbahče. Italijanski tim koji predvodi Paola Egonu, i u čijem sastavu je naša reprezentativka Teodora Pušić, slovi za velikog favorita. Isto tako, turski Fener u kome sjajno igra Bojana Drča ne bi trebalo da ima prevelikih problema protiv Štutgarta (Jovana Mirosavljević).

Kao što se očekuje da bude neizvesno na meču Vakifbank - Koneljano, tako bi trebalo da bude i na okršaju Skandićija i Ezačibašija. Na jednoj strani biće Maja Ognjenović, a na drugoj Tijana Bošković i Jovana Stevanović. U grupnoj fazi su dva puta odmerili snage - oba puta je bio bolji italijanski klub. Ezačibaši se nada drugačijem ishodu, a s obzirom na to da ima najbolju igračicu sveta u sastavu - pozitivan rasplet je svakako moguć.

Podraščanin u napadu (CEV)Podraščanin u napadu (CEV)

Pobednik dvomeča Vakifbank - Koneljano sastaće se u polufinalu sa boljim iz duela Ezačibaši - Skandići. Na drugoj strani će se ukrstiti pobednici mečeva LKS Lođ - Vero Volej Milano i Štutgart - Fenerbahče.

U muškoj konkurenciji Trentino, u kome kapitensku traku nosi Marko Podraščanin u četvrtfinalu ide na megdan Berlinu. Slobodan Kovač će sa Halkbankom odmeriti snage sa Lubeom, a preostala dva para su Pjaćenca - Jastrežebski i Zirat Bank - Las Palmas.

Četvrtfinale i polufinale se igraju po istom principu kao i plej-of mečevi - dve utakmice, pobede 3:0 i 3:1 donose tri boda, trijumf 3:2 - dva, a poraz 2:3 - jedan. Ukoliko ekipe budu izjednačene po broju bodova posle drugog duela - o prolasku će odlučivati zlatni set.

Superfinale se igra u Turskoj 5. maja, pitanje je samo u kom gradu. Uskoro će i to biti poznato.

Kad je reč o ostalim evropskim odbojkaškim takmičenjima - takođe kreću ove nedelje završne bitke. U polufinalu CEV kupa za odbojkaše sastaju se Rešov - Fenerbahče (Dražen Luburić) i Arkas spor - Luneburg. CEV Čelendž kup je dogurao do finala, a u njemu će se za trofej boriti Projekt Varšava (Srećko Lisinac - i dalje se oporavlja) i Monca.

Kod žena - u polufinalu CEV Kupa igraju Budovlani Lođ (Jelena Blagojević, Ana Bjelica) - Nojšatel i Kjeri - Pariz (Ljubica Kecman). U finalu CEV Čelendž kupa Srbiju će predstavljati Hena Kurtagić, koja će se sa Nantom boriti protiv Novare.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

ČETVRTFINALE

Utorak

17.30: (1,85) Vakifbank - Koneljano (1,85)

18.00: LKS Lođ - Vero Volej Milano

19.00: (4,70) Štutgart - Fenerbahče (1,15)

Sreda

17.00: Ezačibaši - Skandići

POLUFINALE

Vakifbank/Koneljano - Ezačibaši/Skandići

LKS Lođ/Vero Volej Milano - Štutgart/Fenerbahče

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

Sreda

16.00: Halkbank - Lube Ćivitanova

19.30: Berlin - Trentino

20.30: Pjaćenca - Jastrežebski

Četvrtak

19.30: Las Palmas - Zirat Bank

POLUFINALE

Trentino/Berlin - Lube/Halkbank

Jastrežebski/Pjaćenca - Zirat Bank/Las Palmas

***u plej-ofu, četvrtfinalu i polufinalu igraju se po dve utakmice, a u finalu jedna


tagovi

FenerbahčevakifbankŽOK SkandićiCEV Liga šampionaEzačibašiTijana BoškovićMaja OgnjenovićBojana DrčaĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara