""
""

Vinjalesov razvojni put – čeka li ga Lorencova slava?

Vreme čitanja: 1min | pon. 06.02.17. | 13:06

Novi kolega Valentina Rosija se definitivno bori za reputaciju predhodnika sa apostrofom na odličnu konkurenciju

Dođoš u Movistar Jamahu, Meverik Vinjales sanja da će se naći u poziciji koju je imao njegov predhodnik. Sve što treba, to je da bude jednako dobar kao Horhe Lorenco na „m 1“ motociklu. Ima li nade za njega? Da li ga kompleks zverinjaka u kom su se nadmudrivali Valentino Rosi i veličanstveni Španac razjeda i kida njegovo samopouzdanje po šavovima?

Izabrane vesti

„Osećam, mislim i znam da još uvek imam dosta posla oko mog stila vožnje. Mogu izvući još puno iz našeg motora. Prianjanje je veoma dobro, jer možemo raditi na ulasku u krivine. Bitno je postizanje adekvatne brzine. Iskreno, to olakšava ostvaruje dobrg prolaznog vremena ujednačenom brzinom“, tvrdi Vinjales, ali se plaši da su ostali motociklisti veoma blizu njegovom trenutnom maksimumu. Istini za volju, on je trenutno dovoljno brz, moglo bi se reći i na Lorencovom nivou sa prošlogodišnjih GP test seansi.

„Vreme mi je bilo dobro, a mi smo pronašli i dosta pozitivnih stvari na motoru. Naročito smo u sredu popodne dodatno radili na novoj šasiji. Sve nove stvari koje je Jamaha donela, dobro ne baš sve, ali većina njih je korektna. Problem je u tome što su i ostali motociklisti veoma brzi i blizu nas. Borba će biti veoma teška, ali ja sam do kraja u njoj”, zaključak je Vinjalesa koga tek čekaju krugovi i kilometri koji će pokazati ima li za njega Lorencove slave i s njom prateće reputacije velikana.

(Foto: Action Images)


tagovi

Valentino RosiMoto gpMeverik VinjalesJamahaHorhe Lorenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara