Milan Jovanović (©MN Press)
Milan Jovanović (©MN Press)

Vojvodina – stvarno najbolja, a biće još jača za Evropu: Stigli Jovanović i tri stranca

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.05.24. | 23:59

Dres Novosađana naredne sezone nosiće osim levog beka Metaloplastike i Egipćanin, levo krilo Ahmed Sesa, Slovenac, pivotmen Miha Kavčić i Hrvat, desno krilo Fran Mileta, saznaje Mozzart Sport. Od ranije poznato da će novi rukometaši srpskog šampiona da budu pivotmen Branko Predović iz Gorenja i Brazilac, srednji bek Žoao Pedro da Silva iz ĆSM Bukurešta

Nema kraja dominacije Vojvodine na srpskim rukometnim terenima. Srušena je Metaloplastika u finalu plej-ofa Super rukometne lige Srbije, pa je sa 2:0 u pobedama stigla do 11. vezane krune šampiona naše zemlje, a 12. u istoriji.

Uprava Novosađana na čelu sa potpredsednikom Markom Vujinom i direktorom Darkom Jevtićem, prethodnih meseci je imala pune ruke posla. Već je napravljen tim za narednu sezonu, za Ligu Evrope, za korak više u odnosu na ovu kada je gol falio za nokaut fazu drugorangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Dva pojačanje su kaparisana tokom sezone, a to su pivotmen Branko Predović iz Gorenja i srednji bek, Brazilac Žoao Pedro da Silva iz ĆSM Bukurešta, a dres Vojvodine naredne sezone nosiće još četvorica igrača, saznaje Mozzart Sport.

Lale su dobile bitku sa Partizanom i makedonskim Alkaloidom za povratnika u reprezentaciju Srbije Milana Jovanovića. Levi bek Metaloplastike prethodnu sezonu i po vraća se u staro jato, odakle je otišao put Tuluza, ali ga je povreda kolena stopirala u karijeri. Dobre igre ove sezone u Šapcu i u dvomeču baraža u dresu Orlova sa Španijom potvrdili su da se vratio rukometu na pravi način. Pauza je bila skoro pet godina pre nego što je početkom 2023. godine stigao u redove Metaloplastike.

Veliko pojačanje Novosađana biće i egipatski reprezentativac, levo krilo Ahmed Sesa koji dolazi iz šampiona Afrike Al Ahlija. On se oprostio od dresa velikana iz Kaira putem društvenih mreža.

U početku ne znam kako da počnem, ali u sebi ne mogu da iskažem osećanja jer je danas (subota, prim.aut.) moj poslednji dan u klubu koji je moj životni san. Al Ahli je klub u kome sam proveo najlepše godine svog života. Ostvario sam snove i rezultate koja će i dalje biti trag na mojim grudima. Osvojio sam sve trofeje na lokalnom i afričkom nivou i zahvaljujem se svima za svu iskrenost i ljubav. Posebno hvala navijačima Al Ahlija za stalnu podrška i za neprekidnu naklonost i ljubav prema meni. Hvala vam puno”, napisao je Ahmed Sesa na Instagramu.

Konkurencija reprezenativcu Srbije Vukašinu Vorkapiću na poziciji desnog krila biće hrvatski internacionalac Fran Mileta, Riječanin koji je dugo nosio dres Neksea iz Našica. Prošle sezone je branio boje nemačkog drugoligaša Vinhorsta. On stiže umesto Darka Milenkovića koji nastavlja karijeru u Nemačkoj, u redovima četvrtoligaša Lokomotive iz Pirne gde je trener Dušan Milićević.

Najveće promene u šampionskom timu biće na poziciji pivotmena. Odlaze sva trojica dosadašnjih kružnih napadača – Luka Rogan (Lajpcig), Živan Pešić (Ohrid) i Nemanja Ratković (Partizan). Nekadašnjem reprezentativcu Srbije Branku Predoviću naredne sezone prudružiće se slovenački pivotmen Miha Kavčić iz Olimpijakosa. Pre kluba iz Pireja branio je boje Neksea i Gorenja iz Velenja.

Ugovor je istekao Tunišaninu Mohamedu Azizu Aidiju koji verovatno napušta Slanu baru. Ostaje da se dogovori saradnja sa desnim bekom Jovicom Nikolićem. Na golu bi trebalo da ostane i Fran Lučin kome je istekao ugovor, ali bi trebalo saradnja da se produži sa Riječaninom. Andrej Trnavac ima ugovor do 2026. godine. Prethodne zime je golman Voše stavio paraf na saradnju sa Novosađanima, zajedno sa trenerom Borisom Rojevićem, na još dve sezone.

Posle povrede i skoro godinu dana pauze na teren bi trebalo da se vrati Stefan Dodić, pre dve godine MVP juniorskog Evropskog prvenstva i član seniorske selekcije Srbije na SP u Katovicama 2023.

Dres Vojvodine i dalje će da nose nosioci igre ove sezone, Belorus Boris Puhovski, Petar Đorđić, Vukašin Vorkapić i defanzivni specijalci, kapiten Miljan Vukovljak i srpski reprezentativac Miljan Pušica.

Voša nastavlja da pomera granice, da iz godine u godinu pravi jači tim.



tagovi

RK VojvodinaMilan JovanovićRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara