Nemanja Pribak (©MN Press)
Nemanja Pribak (©MN Press)

Voša iz Doboja hvata zalet za napad na Ligu Evrope

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.08.21. | 16:15

Pojačani srpski šampion igra tradicionalni turnir koji će biti generalna proba pred dolazak Kadetena iz Šafhauzena u prvom kolu kvalifikacija za drugorangirano takmičenje na tlu Starog kontinenta

Suvereni vladar srpskog rukometa, novosadska Vojvodina, ove sezone želi da zadrži primat u zemlji, osvoji i devetu uzastopnu titulu prvaka, ali i da napravi iskorak u Evropi. Lale čeka nimalo lak posao već krajem meseca. Prvi izazov u kvalifikacijama za Ligu Evrope biće švajcarski Kadeten iz Šafhauzena, tim koji je u prošlosti bio najbolji tim ove zemlje i redovni učesnik Lige šampiona. Boje ovog kluba branili su sadašnji igrač Vojvodine Bojan Beljanski, zatim nekadašnji naši reprezentativci Žarko Šešum, Uroš Elezević i Aleksandar Stojanović.

Voša u sezonu ulazi jača. Nosioci igre, Nemanja Pribak, Bojan Beljanski, Mladen Šotić, Svetislav Verkić ostali su u Novom Sadu, a dovedena su tri inostrana pojačanja. Na golu srpskog prvaka stajaće reprezentativac Tunisa Amine Bedoui. On je branio boje svoje selekcije na Svetskom prvenstvu 2019. godine, sa Esperansom je osvojio prvenstvo i Kup Tunisa, a dva puta je bio učesnik Supergloba (nezbaničnog Svetsko klupskog prvenstva) u Kataru.

Izabrane vesti

Osim 28-godišnjeg golmana agilna uprava na čelu sa predsednikom Milanom Đukićem i direktorom Darkom Jevtićem dovela je ovog leta i dvojicu Slovenaca, pivotmena Nejca Žmavca i levog beka, nekadašnjeg igrača Vardara, Gregora Ocvirka. Novajlija je i desno krilo Aleksa Kljajić, Crvenčanin, koji je branio boje Crvene zvezde, Metaloplastike i niškog Železničara.

"Prelazni rok i dalje traje. Pratimo situaciji na tržištu. Zadržali smo gro ekipe, doveli smo dobra pojačanja i mislim da smo jači nego prošle sezone. Cilj su nam svi trofej u Srbiji. Naši najveći rivali, Partizan i Metaloplastika su se pojačali, pa ove sezone domaća liga bi trebalo da bude jača. Želimo iskorak u Evropi. Nismo imali sreće u žrebu u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Već u prvom kolu smo dobili jak švajcarski tim Kadeten Šafhauzen. Ako prođemo narednog rivala tek tada nas tada čekaju pakleni protivnici - Berlin, Rajn Nekar Leven...“, rekao je direktor kluba Darko Jevtić za Mozzart Sport.

Prvi meč u Novom Sadu je na programu 28. avgusta. Generalnu probu pred start u Evropi rukometaši trenera Borisa Rojevića imaće na tradicionalnom 52. turniru u Doboju koji se igra od danas do 21. avgusta.

Vojvodina će večeras (21.00) prvog dana igrati sa slovačkim Tatranom iz Prešova, jednim od favorita za osvajanje ovog turnuira. U Grupi B osim ova dva tim su i finski Koks i banjalučki Borac. U Grupi A snage će da odmere Zagreb, Izviđač, Koper i domaća Sloga.

"Vojvodina je redovni učesnik ovog turnira moji ima veliku tradiciju još iz vremena bivše SFRJ. Dolazi nam ove godine u nezgodnom času, blizu je utakmica sa Kadetenom. Igramo prvog dana protiv starog znanca Tatrana, rivala iz SEHA lige. Na ovom turniru ne možemo da računamo na povređenog golmana Aminea Bedouija, ali verujemo da će da se oporavi za meč sa Švajcarcima u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope“.

21.00: (1,85) Crvena zvezda (3,40) Kluž (5,00)

Novosađani su bili poslednjih osam godina dominantni u Srbiji, ali u Evropi nema koraka napred. Liga šampiona, zasad, deluje kao nemoguća misija za Lale, ali i ostale srpske klubove.

"Mi smo jednom igrali Ligu šampiona, Partizan dva puta. To je takmičenje koje iziskuje velike finansijske izdatke. Želimo da Srbija popravi koeficijent u Evropi kako bismo u narednom periodu bili konkurentniji, imali šansu da se dokopama nekog od međunarnodnih takmičenja. Mi smo klub koji ima najveći budžet u Srbiji, osvajamo domaće trofeje, ali dugoročni cilj nam je da budemo učesnici Lige šampiona“, istakao je Jevtić.

Rukomet se u Srbiji budi. Poslednjih godina su u prvom planu bile su reprezentativne selekcije. Ženska je bila šesta na svetu u Japanu 2019. godine, a muška je "prodisala" dolaskom španskog stručnjaka Tonija Đerone na kormilu početkom godine. Klubovi su zasad u evropskom zapećku.

"Imao dvojicu dobrih selektora, Đeronu i Bregara. Ide Evropske prvenstvo u Mađarskoj za muškarce. Mislim da možemo da napravimo iskorak u grupi sa olimpijskim šampionom Francuskom, Hrvatskom i Ukrajinom. Mislim da možemo da zablistamo i budemo iznenađenje na šampionatu. Tri boda protiv Francuske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo daje nadu da srpski rukomet ide u pozitvnom smeru“, zaključio je Jevtić.



tagovi

RK VojvodinaDarko Jevtić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara