Voša kao švajcarski sat, velika prednost u kvalifikacijama za Ligu Evrope

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.08.21. | 09:44

Plus šest protiv Kadetena iz Šafhauzena

Vojvodina na pragu velikog podviga. Kad su izvučeni parovi, malo ko joj je davao šanse, ali posle prvog meča prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Novosađani imaju vrlo dobar rezultat, savladali su Kadeten iz Šafhauzena sa 26:20 što im otvara mogućnost da naredne sedmice u Švajcarskoj nastave pohod na međunarodnoj sceni.

Izabranici trenera Borisa Rojevića nadvisili su sami sebe, jer im je rival vicešampion EHF kupa i četovrostruki šampion Švajcarske, međutim, na parketu se razlika nije mogla uočiti. Štaviše, Lale su sve vreme kontrolisale rezultat i igru i zasluženo stekle prednost.

Izabrane vesti

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Slovenac Gregor Ocvirk. Letošnji novajlija iz švedskog Krsitijanštada postigao je pet golova i potvrdio da će biti veliko pojačanje na poziciji levog beka. Mladen Šotić je bio četvorostruki strelac, a po triput su mrežu gostiju pogađali Aleksa Kljajić, Nemanja Ratković i Nemanja Pribak. Sjajan je među stativama bio iskusni golman Svetislav Verkić.

U narednu rundu takmičenja Vošu vodi više rezultata. Potrebno je da u nedelju u Šafhauzenu pobedi, remizira ili izgubi manjom razlikom nego što iznosi poraz Kadetena u Novom Sadu.



tagovi

RK Vojvodinarukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara