Odbojkašice Rešova (©CEV)
Odbojkašice Rešova (©CEV)

Vreme je za najvažnije bitke na evrosceni: Jelena Blagojević protiv Vakifa u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.03.22. | 10:46

Prva utakmica se igra večeras od 18 časova u Poljskoj, revanš je za osam dana u Turskoj

Odavno ruske ekipe nisu bile bolje u Ligi šampiona za odbojkašice. Čak tri tima su izborila učešće u četvrtfinalu, ali je njihovo radovanje zbog prolaza kratko trajalo. Zbog dešavanja u Ukrajini, sva tri ruska kluba su izbačena iz najjačeg evropskog takmičenja. Ta odluka je u velikoj meri promenila trenutnu sliku u plej-ofu.

Pre nego što su bilo kakve suspenzije planirane, žrebom je odlučeno da se u četvrtfinalu sastanu Rešov - Vakifbank, Monca - Koneljano, Lokomotiva Kalinjingrad - Fenerbahče, Dinamo Moskva - Dinamo Kazanj.

Izabrane vesti

Sada može da se zaključi da će jedino pravo četvrtfinale biti odigrano danas od 18 časova, kada će na teren istrčati poljski Rešov i turski Vakifbank.

Još jedan par je takođe na papiru četvrtfinalni Monca - Koneljano, ali će pobednik tog dvomeča otići direktno u finale pa je njihov duel po važnosti zapravo polufinalni. Do toga je došlo jer su žrebom na narednom stepeniku bili spojeni sa boljim iz okršaja dva ruska tima.

Onaj ko bude izašao kao pobednik iz dvomeča Rešov - Vakifbank, otići će na megdan turskom Fenerbahčeu, koji je posle eliminacije Lokomotive iz Kalinjigrada prošao bez borbe među četiri najbolja kluba.

Sve te odluke ne utiču na Rešov i Vakif, jer je za njih finale podjednako daleko kao i pre izbacivanja Rusa. Srpska odbojkašica Jelena Blagojević, koja predvodi poljsku ekipu sa kapitenskom trakom na dresu imaće priliku da odmeri snage sa turskim predstavnikom, koji je aktuelni svetski klupski šampion i vicešampion Evrope iz prošle sezone.

Sigurno da su izabranice Đovanija Gvidetija favorit u ovom dvomeču, ali Rešov je u grupnoj fazi pokazao koliko može da bude opasan. Poljakinje su ostvarile pet pobeda i jedan poraz i sa prve pozicije su obezbedile mesto u razigravanju.

ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

18.00: Rešov - Vakifbank

Sreda

20.30: Monca - Koneljano (pobednik ide direktno u finale)

Lokomotiva Kalinjingrad - Fenerbahče (ne igra se, Fener u polufinalu)

Dinamo Moskva - Dinamo Kazanj (ne igra se, ekipe suspendovane)



tagovi

CEV Liga šampionaRešovija ŽešovJelena Blagojevićvakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara