Đorđe Vučinić (©Aleksandra Krupanič)
Đorđe Vučinić (©Aleksandra Krupanič)

Vučinić: Početničke greške moramo da eliminišemo, Francuzi ih neće praštati

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 14:37

"Jako su agresivni, fizički dosta spremni i očekuje nas neizvesna utakmica", dodaje strelac dva gola protiv Slovenije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Splita) 

Ništa nije rešeno, a sve se zna. Nedostaje još samo potvrda. Čekaće je Srbija do večernjih časova i duela Hrvatske i Grčke, ali i pre toga će krenuti sa pripremom osmine finala. Delfini će u 20.00 trenirati, spremaće se za Francuze, kao da je odluka pala. 

Izabrane vesti

Grupnu fazu zatvorio je olimpijski šampion kao drugoplasirani, neće imati nagradne dane odmora. Meč osmine finala Srbiju očekuje u nedelju - termin je 20.30, ali je on podložan promenama, naročito ukoliko Hrvatska ne bude pobednik grupe i takođe bude igrala u osmini finala - a hoće li joj protivnik biti Francuska ili Grčka, zavisiće od ishoda dvoboja domaćina i selekcije koja je osvajala medalje na prethodna dva velika takmičenja. 

Francuzima je potrebna pobeda protiv Malte - što će se i dogoditi - a potom i poraz Grčke od Hrvatske u derbiju grupe, i to razlikom od sedam ili više golova. Teško ostvarivo... U takav scenario ne veruju ni vaterpolisti Srbije, glavu su podesili za reprezentaciju čiji je “bum” planiran za Olimpijske igre u Parizu.  

“Sa Francuzima smo se sreli na pripremnom turniru u Beogradu, rezultat je bio ubedljiv, ali ne može biti nikakvo merilo. Oni su sjajna ekipa, pokazali su to u grupi sa Grčkom i Hrvatskom. Jako su agresivni, fizički dosta spremni i očekuje nas neizvesna utakmica”, izneo je očekivanja Đorđe Vučinić pred meč osmine finala.  

Kristalno je jasno centralnom beku, strelcu dva gola u duelu sa Slovenijom, da će Francuzi za razliku od rivala iz komšiluka kažnjavati žute minute i prazan hod. Početničke greške neće praštati, uverili su se u to i Grci, ostali su bez boda na otvaranju.  

“Moramo da podignemo formu, ponovo smo imali klimav početak utakmice. Ne smemo sebi da dozvoljavamo da pravimo osnovne, početničke greške. Francuzi ih neće praštati”, zaključio je reprezentativni bek. 



tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeĐorđe Vučinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara