Veselin Vujović (©Reuters)
Veselin Vujović (©Reuters)

Vujović zahteva od EHF-a: Otkažite Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.01.22. | 08:43

Legendarni stručnjak ne vidi svrhu igranja šampionata pod ovim uslovima kada je korona virus opet počeo da hara na Starom kontinentu

Sedam dana je ostalo do početka Evropskog prvenstva za rukometaše u Mađarskoj i Slovačkoj, a mnoge reprezentacije imaju problem sa zaraženim igračima. Na kraju prošle godine korona virus se uvukao u redove Francuza, olimpijskih šampiona iz Tokija, a sada je najgora situacija u redovima Orlova. Šest igrača, selektor Toni Đerona, kao i još trojica stručnog štaba bili su pozitivni na testiranjima. Evropska rukometna federacija (EHF) zasad ne popušta. I dalje ostaje na snazi pravilo da karantin za zaražene igrače traje 14 dana.

Legenda svetskog rukometa Veselin Vujović zalaže se da Evropsko prvenstvo bude otkazano.

Izabrane vesti

"Iskreno, zaista mi nije jasno kome je normalnom u interesu da se ovakav turnir odigra. Koliko ima smisla da selekcije sa po šest-sedam zaraženih igrača putuju da bi u slučaju pozitivnog testa ti momci morali biti u izolaciji, a onda se posle desetak dana bez treninga vraćaju na parket i igraju utakmice? To nema veze sa životom i zdravim mozgom. Kakav rukomet ćemo onda gledati? Nikakav, eto kakav. A da ne spominjem mogućnosti povreda. Pretpostavljam da će i države organizatori uvesti neke mere pa bi se lako moglo dogoditi da se turnir odigra bez publike. Pitam ja sad te mudrace, a za koga se onda ovo Evropsko prvenstvo igra? Moje mišljenje bi bilo da EP mora da se otkaže. Neće svet propasti ako preskočimo jedan turnir“, rekao je Vujović za portal index.hr.

Doskorašnji trener Vardara smatra da su potrebne promene u rukometu.

"Rukomet se danas ne igra ni za igrače ni za gledaoce, već za rukometne funkcionere. Kad sam javno to rekao, kaznili su me sa 5.000 evra. Svi misle kao ja, ali niko se nije usudio javno to da kaže. Setimo se kako je izgledalo Svetsko prvenstvo u Egiptu prošle godine. Nikako. Pa EP i SP za žene. Znajući ko vodi evropski rukomet, znam da se logična odluka neće doneti i da će se turnir odigrati, bez obzira na posledice. Samo da vas pitam, zamislite da Hrvatska igra odlučujuću utakmicu za prolazak u polufinale, a onda neko odluči da Duvnjak, Cindrić ili Martinović ne smeju da igraju. Voleo bih da mi neko objasni kakvog smisla ima ovo EP“.

Dotakao se Vujović i reprezentacije Srbije i selektora Tonija Đerone koji je preporodio Orlove.

"Sa Đeronom je evidentno da je Srbija dobila emociju, mirnoću i jasan sistem. U kvalifikacijama je pobeđena Francuska, a u revanšu je izvučen bod. Ta dva rezultata bila su ključna za Srbiju kakva je danas. To joj je bilo neophodno da napokon shvati da može da pobedi bilo koga i da su postali ozbiljna ekipa“.

DANSKA SA KVOTOM 2,30 JE PRVI FAVORIT ZA EVROPSKU KRUNU. POGLEDAJTE I OSTALE KVOTE MOZZARTA ZA ŠAMPIONA STAROG KONTINENTA.

Nekadašnji trener Zagreba ne razume odluku selektora Hrvatske Hrvoja Horvata da ne igra sa najjačim adutima u Mađarskoj.

"Ne znam šta bih rekao, valjda Horvat zna šta radi. Verovatno dugoročno planira pa nije zvao neke igrače, ali pitate li mene, nije mi najjasnije šta pokušava? S Karačićem, Šegom ili Marićem u timu Hrvatska bi bila konkurent za zlato. Ovako, moraće ozbiljno da se pomuči da prođe u drugi krug. Taman posla da ja tu nešto pametujem. Možda bih bio i direktniji da sam u blizini reprezentacije, ali gledajući sa strane, ne vidim neku logiku u njegovim postupcima. Nije mi jasno zašto nema Karačića, nejasno mi je zašto nije zvao Šegu koji fantastično brani u Monpeljeu, a najviše me čudi zašto u sastavu nema Marina Marića koji je po meni jedan od najboljih pivota napadača na svetu. Šušnja i Grahovac su korektni igrači, ali kvalitetom nisu ni blizu Mariću. Posebno u napadu. Stvarno ne znam šta se događa“, istakao je Vujović.



tagovi

EHFRukometna reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo za rukometašeVeselin Vujovićrukometna reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara