Vaterpolisti Partizana (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Vaterpolisti Partizana (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Zablistalo Partizanovo dete u Kragujevcu! Crno-beli srušili šampiona, velika očekivanja pojela Radnički

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.03.22. | 19:58

Nikola Kojić, jedan od najtalentovanijih srpskih vaterpolista, briljirao u srcu Šumadije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Sevrirana je Radničkom prilika na tacni da na svom bazenu pred navijačima izbori Fajnal-for Jadranske lige, ai i i da ga dovede u Kragujevac. U samom startu misija nije bila laka - potrebne su bile vladaru Srbije i regiona tri pobede, te jedan kiks Novog Beograda na turniru u Zagrebu. Pukao je Radnički pod velikim očekivanjima, nije ličio na sebe i pretrpeo je drugi ovosezonski poraz od Partizana - 12:10 (3:3, 6:2, 1:1, 2:4).

Izabrane vesti

U dubrovačkom Jugu zadoovoljno trljaju ruke i osmehuju se. Odigrali su crno-beli za četvorostrukog šampiona Jadrana, gotovo da su izbacili Radnički iz trke za prvo mesto. I sada je na Jugu “samo” da dobije preostale dve utakmice, a jedna od njih je baš protiv ranjenog tima Uroša Stevanovića. Mogao bi to da bude mač sa dve oštrice... A, za nešto se pita i Novi Beograd. Ipak, sa dve pobede do kraja Dubrovčani bi blindirali prvo mesto i doveli Fajnal-for na dalmatinsku obalu, bez obzira na učinak novobeogradskog drim-tima.

Tempirao je Radnički formu za završni turnir Kupa Srbije, bio je silovit, osvojio prvi trofej i na krilima tog rezultata srušio moćni Olimpijakos u Kragujevcu. Nije bilo realno da vlasnik svih domaćih i regionalnog trofeja održi sve vreme taj nivo igara, ali ne da nije zadržan, već je Radnički doživeo strmoglav pad.

Partizan je odigrao najbolje kada je bio otpisan i pokazao je da će i te kako biti ozbiljan konkurent za pehar kada se bude odlučivalo o šampionu Srbije. Crno-beli su bili rasterećeni - i kapitena Milana Aleksića - a iz te situacije izrodila se najbolji meč u 2022. godini. Sastav Miloša Korolije dominirao je u bazenu, kažnjavao je sve propuste Kragujevčana i zaveslao je ka petom regionalnom trijumfu, što ga je stavilo na 50 odsto učinkovitosti na Jadranu.

Iz nekoliko grešaka Kragujevčana rodila se nervoza koje nisu znali da se otarase. Nije im pomoglo ni to što su u tim trenucima imali vođstvo od 3:1, ni što su dobro u utakmicu ušli hrvatski centar Josip Vrlić i Nikola Lukić, najbolji strelac regionalne lige. Da su iole precizniji bili u uvodnim minutima, i da lopta nije posle svakog drugog šuta tresla okvir gola, verovatno bi derbi krenuo u suprotnom smeru. Odbrana Partizana bila je oštra kao žilet, konstantno su crno-beli vršili pritisak i nekarakteristično za Radnički u takvim okolnostima jadranski šampion nije se snašao. 

Nikola Lukić počeo je da promašuje nakon što su prve dve strele rasparale mrežu, niko drugi nije ni uspeo da uđe u šuterski ritam u prvom poluvremenu, a Partizan je u fazi napada olako stizao do peteraca koje je realizovao Aleks Bouven. Razmahali su se mladi vaterpolisti Partizana Aleksa Nešić i Nikola Kojić, i beogradski klub je, ispostaviće se, napravio nedostižnu razliku u drugom kvartalu. 

Konsolidovao se Radnički u nastavku, koliko-toliko je zaigrao bolje, podigao je nivo igre, ali nabliže što je uspeo da priže Partizanu bilo je na dva razlike. Pet minuta pre kraja imali su Kragujevčani aktivan rezultat, nije im strano bilo ove sezone da istope ni znatno veći minus, ali... Stupio je na scenu Stefan Gak, pogodio je sa zgodne strane suprotan ugao i odbio nalet Stevanovićevog tima. A, da Miloš Korolija s mirom pogleda završnicu postarao se jedan od najperspektivnijih srpskih vaterpolista - Nikola Kojić. Partizanov talenat ugasio je san Radničkog o prvom mestu. Istina, “vatra” koja je buktala pre početka turnira nije u potpunosti ugašena, nada i dalje postoji, ali mnogo toga trebalo bi Kragujevčanima da se poklopi.

TREĆI TURNIR REGIONALNE LIGE 

RASPORED ZAGREB 

3. mart

Crvena zvezda - Jadran HN 9:11

Jadran ST - Budva 17:7

Mladost - Mornar 11:7

4. mart

Jadran HN - Jadran ST 6:11

Mornar - Budva 6:6

20.40: Novi Beograd - Crvena zvezda 

5. mart

17.00: Jadran HN - Mornar

18.50: Mladost - Crvena zvezda

20.40: Jadran ST - Novi Beograd 

6. mart

10.00: Budva - Crvena zvezda

11.50: Jadran ST - Mladost

13.40: Mornar - Novi Beograd 

RASPORED KRAGUJEVAC 

4. mart

Jug - Primorac 12:9

Radnički - Partizan 10:12

20.40: Šabac - Solaris 

5. mart

17.00: Šabac - Primorac

18.50: Partizan - Solaris

20.40: Radnički - Jug

6. mart

17.00: Primorac - Partizan

18.50: Solaris - Jug

20.40: Radnički - Šabac



tagovi

vaterpolo SrbijaRegionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaMiloš KorolijaUroš StevanovićVK PartizanVK RadničkiNikola LukićMarko RadulovićLazar DobožanovStefan MitrovićLovre MilošJosip VrlićNemanja VicoDimitrije Rističević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara