Damir Mikec ©Star Sport
Damir Mikec ©Star Sport

Zasijale srpske medalje u Beogradu: Mikecu doček uz harmoniku i gitaru, blistale Milica i Tijana!

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.07.21. | 10:56

"Jedino mi je olimpijska medalja nedostajala, sad i nju imam. Čast mi je što sam deo ovog olimpijskog sporta koji donosi medalje još od Seula 1988. godine", rekao je Damir Mikec

Prve olimpijske medalje iz Tokija su stigle u Srbiju! Milica Mandić, Tijana Bogdanović i Damir Mikec rano juros su sleteli na beogradski aerodrom Nikola Tesla, gde su izneli svoje impresije posle velikih rezultata u Japanu.

Mikec je osvojio srebro u disciplini 10m vazdužni pištolj, bronzu je uzela tekvondistkinja Tijana Bogdanović u kategoriji do 49 kilograma, dok je u istorijski rezultat napravila Milica Mandić u kategoriju +67 kilograma, postavši jedina Srpkinja koja je uspela da osvoji dva olimpijska zlata.

Izabrane vesti

"Znali smo za šta smo spremni i koliko smo vere imali u sebe. Pritisak je bio tu, ali smo kroz godine naučili da se borimo sa njim. Ne mogu da verujem da sam ja nosilac dva olimpijska zlata, zvuči mi nerealno kad sama sebi to izgovorim. Sa ponosom ću nositi tu titulu. Ipak vreme je za jednu pauzu. Ne mogu da vam prenesem sreću koju osećam. Dva dana pred takmičenje sam razmišljala o tome da smo mi poslednji put zajedno u olimpijskom selu, i da sam ja deo tog tima. Da sam mogla, sve bih pozvala da zajedno primimo medalju. Za nas nema veće časti od predstavljanja Srbij, a Olimpijske igre su posebne, osetiti taj olimpijski duh, biti sa svojim prijateljima iz drugih timova, to je nešto posebno", ponosno je rekla Mandićeva.

gallery

Tijana Bogdanović donela je prvu medalju Srbiji u tekvondu u Tokiju.

"Svesna sam rezultata koji smo napravili. Srećna sam zbog bronzane medalje. U trenutku kad sam izgubila prvu borbu, kao da mi se ceo svet srušio, ali sa rešila da se borim do kraja. Drago mi je da imam dve olimpijske medalje. Milica nam je svima postavila visoke ciljeve. Znam da će nas podržavati I biti uz nas. Sve što je osvojila ona je zaslužila i srećna sm zbog nje", poručila je Tijana.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez neverovatnog Dragana Jovića.

"Ovo je bio naš najveći cilj. Osvojiti četiri medalje u tri olimpijska ciklusa je neverovatan uspeh za bilo koji sport. Nikad ne možete da znate da li ćete osvojiti medalju, ali ako imate dobar tim oko sebe i devojke koje su talentovane i vredne, onda imate šansu da srušite svaku barijeru koja vam se nađe na putu", poručio je trener sroskih tekvondistkinja.

Najsrećnije je delovao Mikec, koji je konačno dočekao odličje koje mu je nedostajalo u karijeri. Sjajni srpski strelac imao je i najveću i podršku i najveseliji doček na aerodromu. Organizacija porodice i najbližih prijatelja bila je fenomenalna, a bili su prisutni i

"Neizmerno sam srećan, ali i dalje nisam svestan uspeha. Srce mi je puno. Jedino mi je olimpijska medalja nedostajala, sad i nju imam. Čast mi je što sam deo ovog olimpijskog sporta koji donosi medalje još od Seula 1988. godine. U Tokiju je još kvalitetnih strelaca koji se bore, i želimo da se brojka medalja poveća", izjavio je Damir

Srbija je do sada na Olimpijskim igrama osvojila četiri medalje. Osim Milice, Tijane i Damira, olimpijsku medalju (bronzanu) osvojili su i basketaši.


tagovi

Damir MikecTijana BogdanovićMilica MandićReprezentacija Srbije u streljaštvutekvondo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara