Odbojkaši Partizana (©MN Press)
Odbojkaši Partizana (©MN Press)

Završen je post dug 32 godine! Odbojkaši Partizana osvojili Kup, Janiću prvi trenerski trofej

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 18:22

Crno-beli u finalnom susretu srušili Mladi radnik iz Požarevca - 3:1 (25:17, 23:25, 25:15, 25:22)

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Lajkovca)

Čak 32 godine odbojkaši Partizana čekali su osvajanje trofeja u nacionalnom Kupu.

Izabrane vesti

Tačka na dugačak post stavljena je danas u Lajkovcu posle sjajne predstave momaka u crno-belom dresu. Izabranici Bojana Janića su istrčali na teren odlučni da u vitrine kluba napokon donesu pehar, pokazali su više želje, a i kvalitetnih poteza, pa pobeda nije mogla da izostane - 3:1 (25:17, 23:25, 25:15, 25:22).

Kao prvi poenter utakmice izdvojio se korektor beogradskog tima Kanađanin Nejtan Delgajdis sa 19 poena. Iskusni Novica Bjelica je dao veliku snagu mlađim saigračima i na kraju završio susret sa 14 poena. Kapiten Lazar Marinović je postigao 13, a Milutin Nejić poen manje. Cela ekipa je zabeležila čak 20 blokova i taj segment je bio i prevaga na kraju kad se sve sabere.

U ekipi Mladog radnika dva igrača su ostvarila dvocifren učinak - Mladen Bojović koji je brojao do 21 i Vanja Eremić koji je učestvovao sa 12 poena.

Početak utakmice bio je baš po želji trenera Partizana Bojana Janića. Svaki potez njegovih izabranika bio je pravi, pa mu je preostalo samo da poene proslavlja stisnutom pesnicom pored aut linije i nagradi ih aplauzima. Podigli su crno-beli zid na mreži i održali lekciju protivnicima i publici sa temom – igra u bloku. Uspeli su da zaustave napade rivala na svim delovima mreže, koja god pozicija bila u pitanju. A zanimljivo je to što je cela postava Partizana (bez libera) imala bar jedan osvojen poen iz tog segmenta. Na kraju seta ukupno devet što je bilo dovoljno da dobiju prvi čin bez ikakve drame rezultatom – 25:17.

Odbojkaši Mladog radnika (MN Press)Odbojkaši Mladog radnika (MN Press)

Teško je bilo očekivati da nešto slično može da se ponovi u drugom periodu, jer takav učinak u bloku nije čest. Uzvratio je Mladi radnik snažnim početnim udarcima, koji su im doneli mnogo povoljniji rezultat i situaciju na terenu. Poremetili su prijem Partizana, samim tim otežali organizaciju napada, pa je dizač Petrović nateran da najviše lopti pošalje korektoru Delgajdisu. Prvi napadač Mladog radnika Mladen Bojović je bio opasniji u napadu nego u prvom setu, pa je i to uz as servise, bilo presudno da drugi period pripadne minimalnom razlikom Mladom radniku – 25:23.

MN PressMN Press

Iako su izgubili set, nisu odbojkaši Partizana pali psihički. Vrlo brzo su se vratili u pravi ritam i preuzeli kontrolu igre u svoje ruke. Bjelica, Delgajdis, Nejić... Svako je odradio posao koji se očekivao od njega, pa je se razlika na semaforu vrlo brzo povećavala. Bili su ubedljivi u ovom periodu što je na kraju pokazao i rezultat na semaforu - 25:15.

Pokušao je Mladi radnik da dođe do petog seta, žestoko su pretili Požarevljani pa je delovalo da su blizu ostvarenja tog cilja... Međutim, nije Partizan dao da se utakmica pretvori u dramu. Preokrenuli su vođstvo rivala, bili mirniji u završnici i na kraju učinili trenera Bojana Janića najponosnijim čovekom u hali.

Pobedu u nacionalnom kupu u klubu u Humskoj čekali su 32 godine. Trofej u prvenstvu poslednji put su osvojili 2011. godine. Sad su pokazali da s razlogom mogu da veruju da će i taj post biti prekinut baš ove godine.


tagovi

Bojan JanićOK Mladi RadnikOK Partizankup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara