Dragoljub Zbiljić (©Starsport)
Dragoljub Zbiljić (©Starsport)

Zbiljić: Atanasijević i Jovović želeli da dođu u Vojvodinu, sa Krsmanovićem smo pregovarali tri godine

Vreme čitanja: 4min | ned. 26.06.22. | 10:02

Predsednik šampiona Srbije o pojačanjima, ambicijama u Evropi, povratku velikih zvezda…

Zaseli su odbojkaši Vojvodina 2017. godine na šampionski tron i ne planiraju skoro sa njega da se pomere. Novosađani možda tokom sezone daju protivnicima neku nadu da je moguće da se prvak promeni, ali onda u završnici kada je najpotrebnije pokažu da imaju gen koji drugima nedostaje. Naredne sezone će ponovo igrati u Ligi šampiona, kao direktni učesnik grupne faze i pokušati da odu korak dalje u odnosu na prethodno učešće.

Na startu prethodne takmičarske godine predsednik kluba Dragoljub Zbiljić najavljivao je da ekipa može i do četvrtfinala, međutim Voša je zaustavljena u grupnoj fazi.

Izabrane vesti

"Uvek podižem lestvicu kako bih povukao ceo klub da razmišlja da je to realno ostvarivo. Nekad i nije ostvarivo u toj godini. Kad sam došao 2017, nismo ni sanjali da uopšte možemo igrati Ligu šampiona. Sad igramo grupnu fazu i to smo izborili upravo mi. Ostali klubovi nisu hteli da igraju Evropu i sami smo za sebe odnosno za srpsku odbojku skupili bodove, kako bi srpski šampion igrao Ligu šampiona", rekao je u razgovoru za Mozzart Sport Dragoljub Zbiljić. "Prošle godine protiv Berlina pokazali smo i u gostima i kod nas da možemo da igramo sa njima. Izgubili smo ovde meč na nekoliko lopti.... U Sankt Peterburgu smo pobedili Zenit. Dakle, napravili smo neki iskorak. Mučili smo se tokom sezone i sa velikim brojem povreda i koronom. Tek smo se negde pred kraj prvenstva svi okupili i pokazali šta možemo”.

Za narednu sezonu Vojvodina je veoma rano promovisala pojačanja. Stigli su Petar Krsmanović, Maksim Buculjević i Žarko Ubiparip. Sa njima u sastavu očekuje se da ekipa bude jača i da napravi iskorak u Evropi.

"Imamo veoma dobru postavu i velike šanse. Naravno, dosta toga zavisi i od žreba. Može se desiti da izvučemo jako teške protivnike i da je nemoguće proći. Međutim, ako iole budemo imali protivnike kao prošle godine, mislim da možemo proći grupnu fazu. Sad nam je to prvenstvena ambicija. Stručni štab je veoma ozbiljan i napravljen za evropske domete. Igrački smo se značajno pojačali. Dolasci Buculjevića i Krsmanovića sigurno će nam doneti kvalitet. To su momci koji su igrali Ligu šampiona i znaju kako da pobeđuju u tim mečevima. Takođe, Vojin Ćaćić je bio potpisao za nas, ali smo odustali od ugovora jer je doživeo veliku povredu u polufinalu plej-ofa u Nemačkoj. Međutim, mislim da svakako imamo jako dobru ekipu, koja može da se bori".

Reprezentativac Srbije Petar Krsmanović, koji pokriva poziciju srednjeg blokera, jedan je od najkvalitetnijih igrača koji su se u poslednjoj deceniji vratili u srpsku odbojku. Privoleti ga da prihvati ponudu - bio je prilično zahtevan poduhvat.

Bilo je veoma teško. Pregovarali smo već tri godine. To nije bilo jednostavno. Na primer 2017. godine vrhu srpske odbojke bili su samo Vojvodina i Novi Pazar, godinu dana kasnije Vojvodina i Crvena zvezda... Prvenstvo je bilo dosadno. Sad se liga značajno podigla i tu je sedam, osam klubova koji su prilično ravnopravni. Ko se recimo mogao nadati da će Spartak Subotica igrati finale sa nama i biti dosta ravnopravan rival? Sama liga je sad mnogo interesantnija. Mislim da su Krsmanoviću bile interesantne i ambicije kluba. Verujem da želi da sa jednim srpskim klubom pobeđuje u Evropi i da pokaže da može i neki naš klub, a ne samo reprezentacija da pobeđuje na međunarodnoj sceni”.

Marko Podraščanin je najavljivao da želi karijeru jednog dana da završi u dresu Vojvodine. Još neki reprezentativci i bivši članovi novosadskog kluba izjavljivali su slično.

Sa svima smo u kontaktu. Odbojkaški svet je jako interesantan. Oni su zaljubljenici u odbojku i svi koji su prošli kroz kategorije Voše jako vole i poštuju Vojvodinu. Tu su i Nikola Jovović i Bata Atanasijević, koji su takođe izražavali želju da dođu. Mislim da bi taj iskorak u Evropi, to jeste kada bismo prošli grupnu fazu, bio dodatni magnet za neke igrače da nas pojačaju”.

Pričalo se u odbojkaškim klubovima da je Vojvodina prethodne godine imala primamljivu ponudu za Uroša Kovačevića.

Nema istine u tome, ali sam sa njim privatno dobar”, rekao je Zbiljić sa osmehom.

Povreda Ćaćića je malo poremetila planove Novosađana, ali umesto njega neće doći niko.

"Definitivna odluka je da razigravamo igrače koje smo doveli. Mislim da Žarko Ubiparip koji je igrao jako dobro u Ribnici može da pokrije tu poziciju (prim. aut. poziciju primača), uz još jednog mlađeg igrača. To će verovatno biti Danilo Elezović iz naše omladinske škole. Mislim da im treba dati šansu i da će moći to da iskoriste na pravi način”.

Prvi čovek Vojvodine smatra da je i za njegov klub bolje što se protivnici pojačavaju i čine konkurenciju jačom...

"Nije dobro ako imate prvenstvo koje je lagano. Sad pričam iz ugla odbojke, prošetali smo se kroz prvenstvo 2017, 2018, 2019. godine i tek kad smo izašli u Evropu videli smo koliko smo slabi. Zato je bolje da imamo jaču ligu, i u odbojci i u fudbalu", zaključio je predsednik FK i OK Vojvodina u razgovoru za Mozzart Sport.

Pišu: Dejan STANKOVIĆ i Aleksandar MILOŠEVIĆ


  


tagovi

Nikola JovovićAleksandar AtanasijevićOK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara