(© MN Press)
(© MN Press)

Živko Gocić: Partizan je institucija i ne sme se potceniti

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 14:46

Trener Novog Beograda oprezan pred duel u Superligi Srbije

Da su drugačije okolnosti bio bi to derbi. Ovako, susret Novog Beograda i Partizana može se posmatrati isključivo iz perpsketive neravnopravnih takmaca. Srpski predstavnik u Ligi šampiona će dočekati tim ophrvan problemima i sve osim nastavka pobedničkog niza ekipe Živka Gocića bi se podvelo pod iznenađenje.

Novi Beograd je dobio sve utakmice u sezoni, uključujući i četiri i grupnoj fazi Lige šampiona, pre nekoliko dana očitao lekciju italijanskoj Breši, a uz to je domaćin (subota, 19 časova, bazen Sportskog centra „11. april“).

Izabrane vesti

„Iako smo osigurali lidersku poziciju u A grupi, ova utakmica će imati takmičarski značaj jer će se bodovati kroz takmičenje u Jadranskoj ligi“, skreće pažnju Živko Gocić.

Njegova ekipa u meč poslednjeg kola prve faze takmičenja u Superligi Srbije ulazi sa savršenim nizom, uz napomenu da je otkom prvog dela sa crno-belima slavila ubedljivo, 17:7.

Iz tog razloga ništa nećemo prepustiti slučaju. Želja nam je da zabeležimo još jednu pobedu, ne samo zbog važnosti rezultata već i iz aspekta unapređenja igre i svega onog što nas očekuje u narednom periodu. Zato ću od mojih igrača zahtevati mobiliziaciju i maksimalnu ozbiljnost. Partizan svakako kvalitetom nije na našem nivou, ali je Partizan istinska vaterpolo institucija i nikako nije tim za potcenjivanje. Nikakvo opuštanje ne bi smelo da se dogodi i siguran sam da će svi igrači imati maksimalno ozbiljno pristup, jer samo tako možemo doći do željenog cilja“.

Kako deluje u domaćem i regionalnom takmičenju nema odgovarajućeg takmaca, tako Novi Bograd može da se posveti i Ligi šampiona, gde je obezbedio četvrtfinale.

„Bili smo previše nerzvozni na početku utakmice sa Brešom. Dve četvrtine smo igrali u grču. To je na neki način razumljivo, jer smo znali da je utakmica bitna, da nam donosi plasman u narednu rundu elitnog takmičenja. U dosadašnjem delu sezone nismo imali ovako bitnih mečeva i to nam je malo nedostajalo, zato sve pohvale na račun igrača. I pored te početne stegnutosti uspeli su da se izbore sa probelima i nađu put do ubedljive pobede. Trijumf protiv tima kakav je Breša sa osam golova razlike je svakako rezultat koji nije za potcenjivanje“.

A nije za potcenjivanje ni ambijent  na tribinama.

Dugujemo veliku zahvalnost navijačima. Podrška podmlatka našeg kluba je bila fantastična, dosad neviđena na bazenu „!11. april”. Nadam se da će tako biti i u budućnosti, da će publika uživati na tribinama, a da će njihovo prisustvo i podrška biti dodatni vetar u leđa”, napomenuo je Živko Gocić.



tagovi

VK Novi BeogradvaterpoloSuperliga Srbije u vaterpoluVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara