Ekipa Novog Beograda (©VK Novi Beograd)
Ekipa Novog Beograda (©VK Novi Beograd)

Živko Gocić: Pritisak? Nikakav problem, da se plašim - ne bih se bavio trenerskim poslom

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.09.23. | 15:28

“Definitivno će biti teže da se dođe do Fajnal-fora Lige šampiona, ali imamo dobro ukomponovan tim i sa svima možemo da budemo ravnopravni”, kaže strateg Novog Beograda

Biti trener nije isto što i biti igrač. Zahtevnije je, iziskuje više vremena i posvećenosti. Živko Gocić će bio veliki igrač, deo generacije koja je Srbiji donela prvo olimpijsko zlato. Učestvovao je u žetvi medalja, okitio se svim mogućim odličjima i bacio u trenerske vode. Prethodnog leta preuzeo je Novi Beograd i sezonu završio sa jednim peharom.  

Novi Beograd nije osvojio kup, ni regionalnu ligu. Pritisak je rastao, stvorila se i tenzija. U takvim okolnostima nije bilo lako raditi, a Živko Gocić je na kraju, ipak, uspeo da izvuče sezonu. Titula u Srbiji je dobranjena, drugu godinu uzastopce klub je igrao u finalu Lige šampiona. Sve skupa očekivani su bolji rezulata, no to je bila prva sezona mladog stručnjaka na najvišem nivou.  

Izabrane vesti

Rezovi nisu povučeni, Živko Gocić ostao je trener i dobio još jednu godinu da oblikuje ekipu i krene u ponovni napad na trofeje. Ove godine će pritisak možda biti i manji nego prethodne, jer Novi Beograd neće biti organizator završnog turnira Lige šampiona. A, i format je promenjen, pa će se umesto Fajnal-ejta igrati Fajnal-for. 

Biće teže doći do završnih borbi i prilike da se podigne trofej, ali to i pritisak nisu nešto što plaši trenera srpskog šampiona.  

“Ne plaši me ništa, da me plaši - ne bih se bavio ovim poslom. Definitivno će biti teže da se dođe do Fajnal-fora. Ne samo da će broj ekipa na završnom turniru biti manje nego prethodnih godina, već i u onom naredmom ukrštanju posle prve grupe može da se izvuče na primer Olimpijakos i Pro Reko. Stvarno će biti mnogo teže, ali sada ne razmišljam u tom smeru. Ima još mnogo toga da se uradi do tih drugih grupa u Ligi šampiona. Kako god da bude, mislim da ova ekipa sa punim pravom može da pretenduje na učešće na Fajnal-foru. Sa kime god da se ukrstimo. Svesni smo svojih kvaliteta i mana, ali mislimo da kvaliteti preovlađuju. Igraćemo sa svima ravnopravno i pokušati da pobedimo”, rekao je Živko Gocić

Zadovoljan je strateg Novog Beograda kako je ekipa posložena i veruje da će imati šta da kaže u Ligi šampiona. Zašto i da je ne osvoji ove sezone? 

“Jako sam srećan i zadovoljan što sam deo ovog kluba i ovakve ekipe. Imamo dobar miks, tu su igrači koji su najbolji na svojim pozicijama, možda i najbolji svih vremena. Imamo i one koji su trenutno najbolji, imamo mlade momke koji nadolaze, tako da mislimo da je sve lepo ukomponovano i da sa pravom pretendujemo na titule u svakom takmičenju u kom ćemo učestvovati. Trudićemo se da ispunjavamo ciljeve na utakmicama, ali ne samo tu, nego i na treningu, ponašanjem van bazena”. 

Štošta se tokom leta promenilo u Novom Beogradu, izvršena je rekonstrukcija tima, a najviše je zahvaćena golmanska pozicija. Žoao Pedro Fernandes i Radoslav Filipović su napustili klub, a potpisali su Lazar Dobožanov i Frančesko Mikelis.  

U finalu Lige šampiona iz prethodne sezone, Novi Beograd je primio veliki broj golova. Pro Reko je lakše no što je bilo očekivano tresao mrežu, nije na visini zadatka bio brazilski čuvar mreže, koji je kasnije prešao u Partizan, a mnogo toga nije uspeo da promeni ni Radoslav Filipović. Moglo bi se reći da su golmani Novom Beogradu bili rak-rana, međutim, Živko Gocić na celokupnu situaciju ne gleda tako... 

“Ne bih rekao da su nam golmani prethodne sezone bili rak-rana, mislim da će to biti dobro sve. Sada imamo dobar spoj, drugačije golmane, brane ne adrugačiji način i odašilju različitu energiju prema ekipi. Mislim da će biti dobra kombinacija. Uzbuđen sam, jedva čekam da krenu utakmice i da se sve lagano iskristališe”, zaključio je Živko Gocić pred početak Memorijalnog turnira Vlaho bato Orlić, koji Novi Beograda sutra otvara utamicom protiv Partizana.


tagovi

Živko GocićVK Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara