Zlatna nada srpskog karatea: Emilija Antanasijević ima 120 medalja u kolekciji

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.11.21. | 16:00

Članica KK Crvena zvezda popela se na evropski tron u Poljskoj

Ima samo 17 godina, a na policama njene sobe više nema mesta za sve trofeje! Titula evropskoj juniorskog prvaka je samo poslednja u nizu za Emiliju Antanasijević, koja se do sada okitila sa čak 120 odličja. Mlada nada našeg karatea je sa EP u Katovicama ostvarila het-trik medalja – zlato u katama, srebro u borbama i bronzu u takmičenju embu (prikaz karate veština), zajedno sa kolegom Aljošom Petrovićem.

Talentovana Beograđanka iz sezone u sezonu pokazuje neverovatan napredak, a podršku na šampionskom putu pružila joj je kompanija Mozzart.

Izabrane vesti

„Definitivno mi je potrebna nova polica za medalje, nemam više gde da ih držim u kući“, kroz osmeh počinje priču Emilija.

Radni sto je prepun knjiga, jer uporedo sa treninzima i nastupima na velikim takmičenjima, članica KK Crvena zvezda pohađa Medicinsku školu, smer za fizioterapeuta.

Sport i škola mogu da idu zajedno, potrebna je samo dobra organizacija, podrška i razumevanje prijatelja, porodice... Tako funkcionišem od malih nogu, jer sam se karateom bavim već 13 godina. Nisam mogla da vodim život kao ostali u društvu, propuštala sam žurke, svaki petak veče trenirala, čak i rođendan provodila na tatamiju. Ali, sve se isplatilo, jer danas osvajam medalje, a ujedno se i školujem“.

Prelazak iz juniorske u seniorsku konkurenciju nikada nije lak, ali mlada karatistkinja je postavila sjajnu osnovu sa nizom odličja u prethodnom periodu i novom titulom evropskog prvaka.

U Poljskoj su bile izuzetno jake protivnice, ali sam pobeđivala sa 5:0 i osvojila zlato u apsolutnoj kategoriji. Svi ti uspesi mi daju snagu za dalje, a mnogo znači kada u životu imaš i dobar oslonac. Kompanija Mozzart je veliko ime na našim prostorima i ponosna sam što u njoj imam prave prijatelje koji me podržavaju na putu ka uspesima. Najbolji uvek idu uz najbolje i potrudiću se da i u budućnosti nastavim niz medalja“.

Srpski karate ima ogroman potencijal, a čim je jedne godine uvršten među olimpijske krugove, stiglo je zlato za našu zemlju.

Uspeh Jovane Preković je veliki motiv za celu karate zajednicu u Srbiji. Ostaje veliki žal što je karate samo jednu godinu bio olimpijski sport i što ga neće biti u Parizu. Potrebno je veće jedinstvo u našem sportu, kao u džudou. Ali, Jovana je ostvarila veliku pobedu za sve nas i pokazala nam da i karatisti iz Srbije mogu da sanjaju najveće uspehe“, zaključila je Emilija, koja se posebno zahvaljuje i treneru Igoru Gajiću na velikoj podršci.


tagovi

Emilija AntanasijevićkarateMozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara