"Amela Terzić"
"Amela Terzić"

Zlato Rija je imperativ za Amelu Terzić i Milana Ristića

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.08.16. | 14:05

Srpska atletska ekspedicija, a posebno Amela Terzić i Milan Ristić, željni su izlaska na sportska borilišta zarad obećanog osvajanja medalja i obaranja državnih rekorda

Amela Terzić

Srpska atletska ekspedicija na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru kreće u trku za medalje.  Amela Terzić najavljuje da joj je cilj plasmanu dva finala, i to na 1.500 i na 800 metara, dok Milan Ristić očekuje obaranje državnog rekorda u trci s preponama na 110 metara. Atletski savez Srbije danas s ponosom prenosi njihove ambiciozne ciljeve uz najavu da će Amela startovati 13. avgusta u kvalifikacionoj trci na 1.500 metara.
"Očekujem od sebe mnogo. Cilj mi je da dodjem do finala u obe discipline, a tamo da dam sve od sebe. Bio mi je san da ispunim normu za OI, tako da mi je dodatna čast da trčim medju najboljim atletičarima sveta", rekla je Amela Terzić, a prenosi Atletski savez Srbije.

Izabrane vesti

Istu želju ima i Srpski atletičar, Milan Ristić koji je jedan od ukupno 12 predstavnika naše zemlje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. On će prvi put na stazu izaći 16. avgusta, a po njegovim rečima potpuno je spreman za predstojeći izazov budući da je dovoljno trenirao u Americi gde inače živi i radi.
„Moja očekivanja su polufinale i državni rekord. Ovo je najveće takmičenje u mojoj karijeri do sada i od ovoga ne može bolje. Ovo je nešto što sam oduvek želeo i radio na tome da se takmičim na Olimpijskim Igrama, jer biti medju elitom nije lako. Otići na ovo takmičenje nas ne ubraja ni u 0,00001 posto populacije na svetu i to govori koliko je ovo jedinstveno na svaki mogući način“, rekao je Ristić ponosan na činjenicu da baš on brani boje državnog tima na Olimpijskim igrama.

(FOTO: MN PRES)


tagovi

Olimpijske Igre 2016Milan RistićatletikaAmela Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara