Nemanja Pribak (©Starsport)
Nemanja Pribak (©Starsport)

Žreb za Evrokup: Voša na Italijane, Partizan na Farskim Ostrvima

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.09.22. | 13:48

Četiri srpska rukometna kluba dobili rivale u drugoj rundi najslabijeg evropskog takmičenja

Srbija nema predstavnika u dva najjača klupska takmičenja, Ligu šampiona u Ligu Evrope, pa je ostao Evrokup. Četiri srpska rukometna kluba dobila su u Beču, u sedište EHF-a, potencijalne rivale u drugom kolu.

Šampion Vojvodina, koja je odustala od kvalifikacija za Ligu Evrope, za protivnika u drugoj rundi trećerangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta imaće italijanski tim, Sasari ili Briksen, koji igraju dvomeč u prvoj rundi.

Izabrane vesti

Vicešampion Srbije, Partizan, za rivala je dobio tim sa Farskih Ostrva, H71. Oba najbolja srpska kluba u prethodnoj sezoni imaju uloge favorita u predstojećim duelima. U prvom mečevima novosadski crveno-beli i beogradski crno-beli biće gosti.

Dinamo iz Pančeva i kragujevački Radnički u subotu kreće u evropsku avanturu. Protivnik Pančevcima je litvanska Klaipeda, a ukoliko tim Nenada Kraljevkog eliminiše prvog rivala, protivnik u narednoj rundi biće italijanski Konversano. Kragujevčani igraju dvomeč sa češkom Duklom, a ako budu izašli kao pobednici u drugom kolu Evrokupa čeka ih luksemburški Eš.

Prvi mečevi druge runde Evrokupa igraju se 29/30. oktobra, dok su revanši na programu 5/6. novembra.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------



tagovi

RK Dinamo PančevoRK Radnički KragujevacRK VojvodinaRK PartizanEHF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara