Luka Gladović i Ivan Basara (©MN Press)
Luka Gladović i Ivan Basara (©MN Press)

Žreb za Kup Srbije: Večiti dobili rivale po porudžbini, kuglice spojile Novi Beograd i Šabac

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.10.23. | 16:47

Radničkom u četvrtfinalu suparnik valjevski Valis...

Tradicionalno se završni turnir Kupa Srbije održavao pred novogodišnje praznike, ali drugu godinu zaredom to neće biti slučaj. Prethodne je bio pomeren za poslednju nedelju januara, a ove za - prvu nedelju decembra. 

Crvena zvezda će braniti trofej, a danas je saznala i protiv koga kreće u odbranu. Žrebom je odlučeno da crveno-belima u četvrtfinalu suparnik bude Proleter iz Zrenjanina. Učesnik Lige šampiona biće (veliki) favorit, baš kao i Partizan protiv Vojvodine. Moglo bi se reći da su večiti dobili rivale po porudžbini. 

Izabrane vesti

Evropskim prvacima su kuglice bile naklonjenje, ali ne i dvostrukom uzastopnom finalisti Lige šampiona. Spojile su Novi Beograd sa Šapčanima, što znači da jedan od neporaženih timova u Superligi ostati uskraćen za učešće na završnom turniru Kupa Srbije. 

Četvrti par čine Radnički i Valis, a Kragujevčani će imati priliku da se revanširaju valjevskom klubu za poraz na svom terenu u domaćem šampionatu. Utakmice četvrtfinala Kupa Srbije igraju se 11. novembra, a dva dana kasnije biće održan novi žreb i biće napravljen kostur za završni turnir. 

Branilac trofeja Crvena zvezda, Partizan, Radnički, kao i Novi Beograd, prvak Srbije, automatski su se plasirali u četvrtfinale, dok je Šabac u osmini finala nadigrao Vukove (13:10), Vojvodina pregazila Savu (21:8), Valis takođe bio poprilično ubedljiv protiv Taša (16:8), a Proleter izbacio Banjicu (14:11). 

ČETVRTFINALNI PAROVI KUPA SRBIJE: 

Partizan - Vojvodina

Šabac - Novi Beograd

Crvena zvezda - Proleter

Radnički - Valis


tagovi

Kup SrbijeVK Crvena zvezdaVK PartizanVK Novi BeogradVK RadničkiVK ŠabacVK VojvodinaVK ProleterVK Valis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara