Uroš Stevanović i vaterpolisti Srbije (©Marcel ter Bals/MTB Photo/VSS)
Uroš Stevanović i vaterpolisti Srbije (©Marcel ter Bals/MTB Photo/VSS)

Žreb za Olimpijske igre: Srbija u grupi sa Španijom i Mađarskom

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.02.24. | 19:23

Takođe i domaćinom Francuskom, Australijom i Japanom

Odmah po završetku Svetskog prvenstva u Dohi i uspona Hrvatske na tron, održan je i žreb za Olimpijske igre, koje će se u Parizu održati od 26. jula do 11. avgusta. Vaterpolo reprezentacija Srbije je u Rio de Žaneiru i Tokiju osvojila zlato, pokušaće u Gradu svetlosti poput Mađara početkom ovog milenijuma da dođe do het-trika, međutim, očekuje je vraški težak zadatak.

Konkurenata za visok plasman je sve više, a apsolutnih autsajdera gotovo da neće biti na Olimpijskim igrama. Kuglice su Srbiju smestile u Grupu B, a protivnici timu Uroša Stevanovića biće Španija, Mađarska, domaćin Francuska, Australija i Japan.

Izabrane vesti

Bez lake utakmice proteći će grupna faza, a ukoliko ne bude promena u rasporedu, srpski vaterpolisti će u odbranu zlata krenuti 28. jula protiv Japana. Azijska selekcija je bila prvi rival Delfina i na tek završenom planetarnom šampionatu u Dohi. Zatim na svaka dva dana slede dueli sa Australijom, evropskim prvakom Španijom, Francuskom i za kraj grupne faze sa Mađarskom.

U drugoj grupi nalaze se novi svetski prvak Hrvatska, Grčka, svetski viceprvak Italija, Crna Gora, Amerika i Rumunija, koja je do vize došla odustajanjem Južnoafričke Republike. Procena u tamošnjem Savezu je bila da je najbolje da afrička reprezentacija odustane od odlaska na Olimpijske igre, iako je obezbedila mesto na smotri u Parizu.

ŽREB ZA OLIMPIJSKE IGRE 2024. U VATERPOLU:

GRUPA A: Hrvatska, Italija, Grčka, Crna Gora, Amerika, Rumunija

GRUPA B: Srbija, Španija, Mađarska, Francuska, Australija, Japan


tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024vaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara