Zrenjanin grad odluke za srpske rukometašice: Preko Turske do plasmana na EP

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 19:28

"Za nas bi bio veliki korak i obaveza da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", kaže Jovana Jovović

Zrenjanin je ponovo grad rukometa! Srpska reprezentacija u nedelju od 18 časova igra meč odluke za plasman na Evropsko prvenstvo, a u tome će uspeti ukoliko ne bude poražena od Turske.

Izabranice Uroša Bregara su pre dva dana bile silovite protiv Bugarske (35:17), a motivacija da se ostvari željeni rezultat je ogromna, što potvrđuju i reči slovenačkog stratega.

Izabrane vesti

"Vratili smo se s pobedom iz Bugarske, ta utakmica nije bila teška za nas, ali nas u nedelju čeka ozbiljan protivnik, Turska i moramo se pripremiti da taj meč dobijemo i plasiramo se na Evropsko prvenstvo. Sve igračice su zdrave, možemo nesmetano da radimo i nadamo se pozitivnom rezultatu", rekao je Bregar.

Katarina Bojičić takođe očekuje intenzivniji meč protiv Turske.

"Kao što je ova utakmica najbitnija nama, tako je i Turskoj, te očekujem veliku borbu, žar, želju, srce. Nismo dugo trenirale, ali smo dale sve od sebe da se pripremimo što bolje i očekujemo pobedu. Pozivam navijače da dođu i pomognu nam da odigramo ovaj meč što bolje", poručila je srpska rukometašica.

Jovana Jovović pozvala je navijače da dođu u Kristalnu dvoranu i podrže Srbiju na poslednjem koraku ka Evropskom prvenstvu.

"Na nama je da na terenu pokažemo u kakvoj smo trenutno formi. Što se tiče utakmice s Bugarskom, uspele smo i da odmorimo pojedine igračice, a opet da pružimo maksimum i odigramo ozbiljno. Sve smo utakmicu završile zdrave, što je i selektoru bilo najbitnije. Protiv Turske nam neće biti ni malo lako, ali opet sve zavisi od nas, kako ćemo ući u utakmicu i kakvu ćemo imati realizaciju. Za nas bi bio veliki korak i obaveza da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i takođe želim da pozovem navijače da dođu u što većem broju", poručila je Jovović.



tagovi

Rukometašice SrbijeEP za rukometašiceUroš Bregar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara