Lazar Kukić (©Starsport)
Lazar Kukić (©Starsport)

Zvanično: Kukić dve godine u Dinamu

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.07.22. | 16:07

Srpski reprezentativac postao član rumunskog prvaka i naredne sezone igraće u rukometnoj Ligi šampiona

Sa peharom Lige Evrope se Lazar Kukić oprostio od Benfike, s kojom je ispisao najlepšu stranicu portugalskog rukometa. Vreme je za novi izazov, vreme je za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Želim da igram na najvišem nivou. Osvojio sam Ligu Evrope, sledeći cilj je pehar Lige šampiona. Napredujem iz godinu u godinu, hoću da igram u budućnosti za jedan od tri, četiri najbolja tima u Evropi koja se stalno bore u Kelnu za titulu. Najvredniji trofej u klupskom rukometu, kao i medalja sa reprezentacijom, ciljevi su koji me motiviše, guraju napred“, rekao je Kukić prošlog meseca u intervjuu za Mozzart Sport.

Ono što je u rukometnim krugovima bila „gotovo“ još pre nekoliko meseci, konačno je dobilo potvrdu – srpski reprezentativac je novi član ambicioznog Dinama iz Bukurešta. Kukić je potpisao dvogodišnji ugovor sa najboljim rumunskim timom, učesnikom Lige šampiona naredne sezone.

Dinamo je projekat koji traje već nekoliko godina. Rumunski mediji pišu da je budžet kluba za narednu sezonu 4.000.000 evra. Srpski reprezentativac, nekadašnji igrač Partizana, španske La Riohe i Benfike, najveće je pojačanje tima koji s klupe predvodi bivši trofejni trener Barselone Ćavi Paskval, dok je sportski direktor David Barufet, još jedna legenda Katalonaca.

Ono što je bio problem u vezi sa Kukićem i zbog čega je Dinamo tek sada potvrdio transfer je paraf koji je srednji bek stavio još u septembru prošle godine sa beloruskim šampionom Meškov Brestom. Posle rata u Ukrajini i izbacivanje beloruskih i ruskih, klubova iz evropskih takmičenja, postojala je mogućnost poništavanje tog ugovora. Papirološki je sve završeno, pa će naredne dve sezone dete Partizana biti vođa Dinama u pohodu na Ligu šampiona.

Kukić se prošle nedelje oprostio od Benfike u kojoj je proveo prethodne dve sezone.

Rumunski šampion igraće u Grupi A sa Pari Sen Žermenom (Francuska), Magdeburgom (Nemačka), Gudme (Danska), Portom (Portugalija), Vespremom (Mađarska), Visla Plockom (Poljska) i Zagrebom (Hrvatska). Cilj je da se prođe grupa, da se bude među prvih šest i izbori plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Prošle godine, Dinamo nije uspeo, bio je sedmi.

Da Rumuni pucaju na vrh govore i pojačanja ovog leta. Iz Barselone, dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope, stigao je egipatski reprezentativac Ali Zejn, specijalista za igru u odbranu. Nekolilko dana pre Kukićevog potpisa, stigao je snažni beloruski pivotmen Vjačaslau Bohan, doskorašnji kružni napadač ukrajinskog Motora iz Zaporožja. On je imao ponudu Barselone, ali je odlučio da potpiše trogodišnji ugovor sa timom iz Bukurešta.

Osim ove trojice najzvučnijih pojačanja, novi rukometaši Dinama postali su i Čeh Stanislav Kašparek koji stiže iz Meškov Bresta, Brazilac Žoaa Pedro Silva iz španskog Anhel Himeneza, kao i rumunski golman Aleksandru Bukataru iz redova gradskog rivala ĆSM Bukurešta.

Od bitnijih igrača klub su napustili ovog leta Brazilac Raul Nantes, Egipćanin Ahmed Kairi, Tunišanin Amine Banur... Najpoznatiji igrači Dinama koji ostaju i naredne sezone su nekadašnji francuski reprezentativac, pivotmen Sedrik Soraindo i španski desni bek Eduardo Gurbindo.


tagovi

RK Dinamo BukureštEHF Liga šampionaLazar KukićRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara