Foto: Arena Esport/Relog Media
Foto: Arena Esport/Relog Media

Zvezda i Partizan spremni za početak Esports Balkan Lige

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 15:28

U sredu 31. januara startuje nova sezona Esports Balkan Lige, zvanične regionalne LoL lige za Balkan, a večiti rivali su otkrili sastave sa kojima će ući u takmičarsku 2024. godinu

Ukupno osam ekipa iz regiona će se boriti za titulu LoL esport prvaka Balkana, a kao i u prethodnim sezonama najviše pažnje uvek privuku Crvena zvezda i Partizan, dva najveća imena srpskog sporta koji se već duži vremenski period takmiče i u elektronskim sportovima.

Crveno-beli su svoju priču u Esports Balkan Ligi započeli još 2017. godine i njihov ulazak u esport je bio velika prekretnica za kompetitivni gejming u regionu, a Partizan im se pridružio pre dve godine i od tada u njihovom rivalstvu možemo da uživamo i u esportu.

Izabrane vesti

Crvena zvezda se od druge sezone takmiči u Esports Balkan Ligi i za sada imaju dve osvojene titule, dok je Partizan podigao svoj prvi i za sada jedini trofej u prolećnoj sezoni prošle godine.

Partizan je prošle sezone osvojio prvo mesto u grupnom delu šampionata, ali su u finalu izgubili od Diamant Esportsa, dok je Zvezda morala da se zadovolji petim mestom i propuštanjem plejof završnice.

Obe ekipe ulaze u 2024. godinu sa novim sastavim, Zvezda je oformila potpuno novu petorku, dok je Partizan zadržao igrača na Support poziciji, i doneo veliku promenu u vidu prelaska trenera u igračke vode.

Naime njihov trener Atila "Colamax" Dudaš će ponovo zaigrati u džungli, a on i Mladen "Cl0x" Mitić će predvoditi mlade neiskusne igrače koji će probati da se dokažu u jakoj konkurenciji i donesu Partizanu novi trofej

Top lane: Luka "MegaJ" Janković

Jungle: Atila "Colamax" Dudaš

Mid lane: Nikola "Kurbax" Kurbalija

ADC: Jovan "Jocke" Andrejić

Support: Mladen "Cl0x" Mitić

Sa druge strane crveno-beli su se odlučili za sastav koji čine mahom bugarski igrači, uz srpskog supporta Andriju "Tundra" Savića.

Top lane: Simeon "Terror" Kalchev

Jungle: Veselin "Hatred" Popov

Mid lane: Simar "FrostSize" Nashidov

ADC: Aleksandar "Avarice" Dimitrov

Support: Andrija "Tundra" Savić

Partizan će u prvom kolu dočekati Diamant u reprizi finala prošle sezone, dok će se Crvena zvezda sastati sa ekipom SPIKE Syndicate.


tagovi

esportZvezda esports

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara