Gavril Subotić (©Starsport)
Gavril Subotić (©Starsport)

Zvezda ima načelan dogovor sa Subotićem o ostanku, Đurđić u Savoni, odlazi Rađen

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.08.22. | 08:17

Većina nosilaca crveno-belih iz prethodne sezone trebalo bi da budu deo tima i u novoj sezoni

Novi Beograd i kragujevački Radnički, prethodna dva šampiona Srbije, kompletirali su igrački kadar još početkom leta. Napravili su korekcije i spremni su da ga osveže samo ukoliko im se ukase prilika da potpišu kapitalca. Uz aktuelnog šampiona Srbije i regiona, odnosno osvajača Kupa Srbije, najaktivniji je Partizan, koga je napustilo 12 igrača, a za sada je Crvena zvezda povukla najmanje poteza.

Naginju crveno-beli ka tome da i treću sezonu zaredom sačuvaju okosnicu timu i u LEN Kupu Evrope, u koji se vraćaju posle jedne sezone i izleta u Ligu šampiona, zaigraju na kartu kontinuiteta i pokušaju da kao pre dve godine napadnu samu završnicu i bore se za evropski trofej. Zvezda je, za sada, dovela samo jedno pojačanje ili bolje rečeno u klub vratila Dušana Vasića i okrenula se razgovorima sa nosiocima.

Izabrane vesti

Postigla je Crvena zvezda načelan dogovor sa Gavrilom Subotićem o ostanku u klubu. Najbolji strelac crveno-belih iz minule sezone u Superligi Srbije – postigao 31 gol, što ga je činilo četvrtim najproduktivnijim igračem u ligi – i drugi u Ligi šampiona – dobacio do kote 22 i dao dva gola manje od Ivana Basare – ima važeći ugovor sa Beograđanima i za predstojeću sezonu, i ako ne dođe do preokreta u smiraj leta, ponovo će biti lider tima.

Većina najjačih evropskih klubova sklopila je ekipe ili su nadomak da to učine, crveno-beli predočili su i ostalim nosiocima, kao i Gavrilu Subotiću, da računaju na njih, ali neće svi ostati. Nikola Rađen potražiće novu sredinu, a prvi je digao sidro Bogdan Đurđić. Posle dobrih izdanja na Svetskom prvenstvu u Budimpešti sa Crnom Gorom potpisao je Đurđić za italijansku Savonu preko koje je Zvezda proteklog leta ušla u Ligu šampiona.

Bogdan Đurđić (©Starsport)Bogdan Đurđić (©Starsport)

Napustili su Savonu brojni nosioci – Fondeli, Joki Grata, Molina, Vušković i Masara – pa je izbro za popunu spoljnih pozicija pao na Bogdana Đurđića, koji je sa Marseljom podigao pehar u LEN Kupu Evrope.

“Savona je jedna od najboljih timova u Evropi, ne samo poslednjih godina, nego i istorijski gledano. Srećan sam što sam došao u tim sa velikim ambicijama i jedva čekam da počne sledeća sezona”, poručio je crnogorski reprezentativac na predstavljanju.

Na Dušanu Vasiću, koji je nosio kapicu Vojvodine, Šapca, Vuljagmenija, Panatinaikosa, Florencije i Dinama iz Tbilisija za koji je dao 29 golova u Ligi šampiona prethodne sezone, biće da nadomesti odlazak Đurđića, Može se u finišu leta očekivati još neki potpis crveno-belih, prevashodno ako bude neplaniranih odlazaka, ali trenutno je fokus na očuvanju postojećeg igračkog kadra.

Akcenat beogradskog kluba biće na ostancima centarskog tandem koji su činili Miloš Vukićević i Stefan Pješivac, prošlogodišnja akvizicija, kao i igrača sa zgodne strane odakle je padala većina golova. Ali, i razvoju igrača iz pogona – od povratka Dejana Savića osetniju minutažu dobio je Rodoljub Gajić – i kvalitetnijim pripremama, jer je fizička sprema bila rak-rana crveno-belih.


tagovi

VK Crvena zvezdaGavril SubotićBogdan ĐurđićNikola RađenDušan Vasićvaterpolo SrbijaVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara