(©arkusliga)
(©arkusliga)

Zvezda ispala iz Kupa Srbije: Šabački cunami u nastavku

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 19:27

Rukometaši Metaloplastike pobedili crveno-bele u Šumicama sa 35:32 i plasirali se u četvrtfinale

Drugi put u sezoni Šapčani su bili kobni po Crvenu zvezdu u Šumicama. Metaloplastika je slavila protiv beogradskih crveno-belih sa 35:32, plasirala se u četvrtfinale Kupa Srbije i pridružila se Vojvodini, Partizanu, kragujevačkom Radničkom i pančevačkom Dinamu u borbi za trofej u ovom takmičenju.

Iako bez pomoći Mohameda Aziza Aidija, koji je napustio Šapčane početkom godine, četa Vladana Matića pokazala je da je bolja ekipa od Zvezde. Domaćin se dobro držao u prvih 30 miinuta, na odmor otišao sa dva gola prednosti (17:15), ali u nastavku gosti su dominirali. Brzonoga krila Marko Srdanović i Mateja Dodić davala su lake golove iz kontre, dok je odličan bio Milan Dakić.

Izabrane vesti

Zvezda na startu drugog poluvremena nije postigla gol šest minuta. Gosti su stisli odbranu i serijom 4:0 preokrenuli rezultat. Mirko Đurović i Miloš Bujišić su držali Zvezdu u igri do sredine drugog poluvremena, a onda je Srdanović sa dva brza gola odlepio Šapčane na +4. Ubrzo je pogodio mrežu domaćina i pivotmen Kosta Petrović i tu je bio kraj nadanja tima Ratka Đurkovića.

U finišu se razigrao i desni bek Vojislav Brajović koji nije dozvolio neizvesnu završnicu.

Imala je Metaloplastika i „plus šest“ u finišu, ali je Zvezda ublažila poraz i oprostila se od ovog takmičenje. U 53. minutu zbog oštrog starta nad Filipom Milovanovićem isključen je kapiten Zvezde Draško Nenadić.

U pobedničkom timu Marko Srdanović je bio najefikasniji sa osam golova, sedam je delo Vojislava Brajovića, šest Milana Dakića i pet Mateje Dodića. Golman Darko Arsić je imao sedam odbrana. Kod Zvezde Mirko Đurović je pogodio sedam puta, Miloš Bujišić šest, a po pet Uroš Kolundžić i Draško Nenadić. Deset intervenvcija imao je Dimitrije Jelić, a šest Nikola Perić.

U nastavku sezone, crveno-beli će biti slabiji za Tunišanina, desnog krila, Ramzija Majduba, koji je napustio klub.



tagovi

RK Crvena zvezdaMetaloplastikaKup Srbije rukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara