Gavril Subotić (©Starsport)
Gavril Subotić (©Starsport)

Zvezda kao furija, Gavril Subotić izbušio Trst

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.10.22. | 20:47

Crveno-beli maksimalni posle dva kola u Kupu Evrope

Pre dve godine Crvena zvezda je igrala polufinale Kupa Evrope, sada želi opet da se nađe u samoj završnici i napadne evropski vatrepolo trofej koji joj nedostaje. Za sada na ravnog sebi nije naišla. Košice je raznela, Trst slomila posle preokreta i sačuvala maksimalan učinak u Kupu Evrope - 11:8. 

Od početka sezone tim Dejana Savića doživeo je samo jedan poraz - od kragujevačkog Radničkog u Jadranskoj ligi. Dobili su crveno-beli večiti derbi, bili sigurni protiv Šapca na startu Superlige Srbije, a u Kupu Evrope će izvesno proći u drugu fazu. Pitanje je samo sa koje pozicije... Sa mađarskim BVSC-om će sutra igrati za prvo mesto. 

Izabrane vesti

Celo leto imala je Crvena zvezda za uigravanje, gro tima je bio na raspolaganju pomoćniku Aleksandru Filipoviću i to se odražava na rezultate. Lakše izdrđavaju crveno-beli u visokom ritmu, ne padaju u završnici i manje osciliraju, ali ima i do toga što je razlika između Lige šampiona, koju su igrali minule sezone, i Kupa Evrope velika. 

U drugorangiranom evropskom takmičenju pre četvrtfinala ili polufinala, za koje na papiru imaju kvalitet, neće naleteti na ale. Do tada će joj biti dovoljno fantastično šutersko veče jednog ili dvojice igrača da pobeđuje, kao što je bilo i protiv Trsta. Igrao je Gavril Subotić na Apeninima i otkako je potpisao za Crvenu zvezdu neke od najboljih partija pružio je protiv Italijana. 

Briljirao je protekle sezone u Ligi šampiona na gostovanju Pro Reku, održavao je crveno-bele u životu, a Trst je ubio u pojam. Inicirao je preokret, postigao četiri od prvih šest golova Crvene zvezde i utabao joj put ka trijumfu. Dotegli su izabranici Dejana Savića odbranu u drugom poluvremenu, izmorili Italijane i počeli da spuštaju loptu na centre. 

Isplatila se taktika Beograđanima. Skupljao je lopte kapiten Miloš Vukićević na liniji dva metra, razgrtao sve oko sebe i tri puta prevario golmana Paola Olivu. Bez rešenja je bio Trst, nije pronašao sredstvo za odbranu, a osim Reja Petronija - dao četiri gola, kao i Gavril Subotić - nije imao raspoloženog strelca. Hrvat Mislav Vrlić ukočio je posle jednog gola, a njegov sunarodnik Ivan Buljubašić je proradio kada je Zvezda “zatvorila” meč.


tagovi

VK Crvena zvezdaLEN Kup EvropeGavril SubotićMiloš VukićevićVeljko TankosićDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara