Zvezdin Esports tim
Zvezdin Esports tim

Zvezda obezbedila plasman na EU masters

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.08.18. | 08:56

Posle jučerašnje četvoročasovne borbe, League of Legends ekipa Crvene zvezde Esports se plasirala u finale Esport Balkan Lige i time obezbedila učešće na jednom od najjačih turnira Starog kontinenta

U fantastičnom preokretu polufinalnog okršaja, igrači Crvene zvezde Esports su na najbolji mogući način demantovali sve sumnje u njihov kvalitet koje su provejavale nakon nekoliko neočekivanih poraza u grupnoj fazi nadmetanja. Jučerašnji meč protiv mađarske ekipe WiLD by Lagardère Sports potvrdio je ono što je Zvezda pokazala već u nekoliko navrata, a to je da, uprkos velikom pritisku zbog bodovnog zaostatka, fenomenalno zadržava koncentraciju i i uz dobru taktiku pobeđuje.

Esport Balkan Liga je deo zvaničnih nacionalnih i regionalnih liga širom Evrope koje šalju svoje šampione na EU Masters, evropski turnir koji organizuje Riot Games – kompanija koja je osmislila jednu od najpopularnijih igara na svetu League of Legends. Nagradni fond lige iznosi 20.000 evra, a pobednik odnosi čak polovinu ove sume. Tekuća treća sezona ugostila je osam najboljih timova širom regiona, a srpska Esports scena može da bude i te kako ponosna jer su u finalu dve ekipe iz Srbije: Crvena zvezda i ASUS ROG ELITE.

Izabrane vesti

Zvezdina petorka u sastavu: top lejn Krzysytof „Kackos“ Kubziakowsi, džungla Dušan „Ryuzaki“ Petković, mid lejn Luka „Marrow Ooze“ Cvetković, ed keri Miljan „pl0x“ Mandić i saport Mladen „cl0x“ Mitić pod vođstvom iskusnog trenera Stefana Delića, koji je ekipu preuzeo ove sezone, pokazala je odličnu uigranost, kompaktnost i pre svega veliku želju za pobedom. Polufinalni meč dokazao je još jednom da je Zvezda nerešiva enigma za WiLD jer ih  je pobedila u sva tri okršaja tokom lige. Pre početka poslednjeg kola, situacija na tabeli je bila napeta, jer je nekoliko timova, među kojima se našla i Zvezda, zabeležilo isti skor. Međutim, crveno-beli nisu podlegli pritisku i pokazali su najbolju igru u najtežim trenucima i odlučujućim mečevima.

Zvezdina ekipa ipak nema  mnogo vremena za predah, jer ih očekuje finalni okršaj protiv ekipe ASUS ROG ELITE, koju predvodi legendarni srpski igrač Aleksa „DoubleAiM“ Stanković. Da će finalni meč biti neizvestan pokazuje podatak da je trenutni skor u međusobnim okršajima ove dve ekipe 1-1.

Dosadašnje nadmetanje se odigravalo onlajn, a finalni spektakl svi ljubitelji Esportsa, moći će da gledaju uživo u subotu 1. septembra u srcu Beograda, Kombank dvorani (nekadašnjem Domu sindikata) s početkom u 16 časova, dok će ulaz biti otvoren od 14 časova, gde će fanovi imati priliku da upoznaju svoje favorite. Ostalo je još malo mesta, a ulaznice možete nabaviti na blagajni Kombank dvorane, prodajnim mestima Eventima i putem onlajn Eventim portala.


tagovi

esportZvezda esports

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara