Marko Radović (©Starsport)
Marko Radović (©Starsport)

Zvezda poslala Šibenčane u baraž i pomogla Splićanima, Novi Beograd na završni turnir ide bez izgubljenog boda

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.02.23. | 12:49

Mladost iznenadila Jug u Dubrovniku, Radnički se probio do drugog mesta...

Bolje nije moglo za Novi Beograd, ligaški deo takmičenja zatvorio je sa tri pobede u Dubrovniku. Trijumfom nad Jugom u derbiju za prvo mesto, prošlogodišnji prvak Jadranske lige je obezbedio da se završni turnir opet igra na „11. aprilu“, a na njega ide bez izgubljenog boda. Ekipa Živka Gocića slavila je na svih 11 utakmica, a poslednju recku udarila je protiv Primorca – 18:10.

Kotoranima meč sa učesnikom Lige šampiona nije bio značajan, jer su posle jučerašnjeg poraza od Šapca ispali u drugi rang. Ostao je Primorac zakucan za dno, bez ijednog boda. Najgora je odbrana lige, napad takođe. Novi Beograd nije imao težak zadatak, prilično lako je ostvario pobedu. Nosio se Primorac nepune dve četvrtine sa prvim favoritom za trofej, slomili su ga pogoci Alvara Granadosa i Nike Šušiašvilija iz kontranapada.

Izabrane vesti

Ponovo je u taboru Novog Beograda bio raspucan Strahinja Rašović, dao je pet golova. Zlatni olimpijac i grčki reprezentativac Dimitrios Skumpakis bili su zaslužni za polovinu uspešno završenoih napada. Centralni bek se četiri puta upisao među strelce, a najbolji meč u poslednjem kolu regionalne lige odigrao je Vuk Drašković. Crnogorski šuter pojačao je kragujevački Radnički po odlasku Marka Radolović i protiv Mornara demonstrirao da i te kako može da bude ubitačan – 14:9.

Vuk Drašković je vodio Kragujevčane do novog trijumfa i druge pozicije, naplatio je Radnički poraz Juga od zagrebačke Mladosti u Gružu – 18:12. Tim Uroša Stevanovića je obišao Dubrovčane i pre finala neće moći da se sastane sa Novim Beogradom, a hoće li biti drugi zavisiće isključivo od Jadrana iz Splita. Fenomenalan meč odigrao je Vuk Drašković, isporučio je šest golova Mornaru. Tek nešto manje ubojit bio je Nemanja Stanojević, koji je meč završio sa pet golova.

Skoro sve je razrešeno u Jadranskoj ligi, jednu od poslednjih nedoumica otklonila je Crvena zvezda. Beograđani su na Poljudu nadigrali Solaris i poslali Šibenčane u baraž za opstanak, gde će igrati protiv valjevskog Valisa – 12:10. Strahovao je splitski Mornar, nije bio bezdbedan, jer je ekipu Denisa Seferovića pobeda vodila do mirne luke. Iako su se crveno-beli pomirili sa činjenicom da ni ove godine neće igrati na završnom turniru i boriti se za trofej, nisu želeli da kalkulišu. 

Solaris je do finiša bio u igri, prišao je na gol zaostatka dva minuta pre kraja. Paolo Jakovčević režirao je drama, a Dušan Vasić i Rodoljub Gajić skrojili konačan izgled Jadranske lige. Zvezda se odbranila, izvukla igrača više u završnici, da bi juniorski reprezentativac Rodoljub Gajić overio trijumf. Bio je to njegov drugi gol na meču, dva puta strelac je bio i Vuk Milojević, dok du najefikasniji bili Miloš Vukićević i Marko Radović sa četiri gola.

RASPORED ČETVRTOG (POSLEDNJEG) TURNIRA JADRANSKE LIGE: 

GRUPA DUBROVNIK:

Četvrtak

Jadran HN - Novi Beograd 10:13

Mladost - Primorac 12:11

Šabac - Jug Dubrovnik 9:14

Petak

Mladost - Jadran HN 12:13

Jug Dubrovnik - Novi Beograd 10:13

Primorac - Šabac 8:13

Subota

Novi Beograd - Primorac 18:10

Mladost - Jug Dubrovnik 18:12

Jadran HN - Šabac 12:17

GRUPA SPLIT:  

Četvrtak

Partizan - Solaris 12:8

Jadran ST - Radnički 15:3

Crvena zvezda - Mornar 18:10

Petak

Crvena zvezda - Jadran ST 11:12

Mornar - Partizan 6:11

Radnički - Solaris 15:12

Subota

Radnički - Mornar 14:9

Solaris - Crvena zvezda 10:12

Jadran ST - Partizan 18:6



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK Novi BeogradVK RadničkiVK Crvena zvezdaVK PrimoracVK MornarVK SolarisVK Mladost ZagrebVK Jug

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara