Vaterpolisti Crvene zvezde (©Starsport)
Vaterpolisti Crvene zvezde (©Starsport)

Zvezda pregazila Splićane, rešetao Radović; ka tituli najboljeg strelca grabi Fatović

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.02.23. | 22:07

Crveno-beli bez po muke do trijumfa nad Mornarom bez Gavrila Subotića i Dušana Markovića, Jug nadigrao Šapčane...

Preporodila se Crvena zvezda, neverovatno igra u poslednjih mesec dana. Osvojili su crveno-beli Kup Srbije, iznanadili favorite i zatim naređali pobede u Superligi – prva od tri bila protiv Partizana – da bi trijumfalni niz nastavili u Splitu. Beograđani su se prošetali do pobede nad Mornarom, iako nisu igrali Gavril Subotić i Dušan Marković – 18:10.

Nije išao naruku timu Aleksandra Filipovića pobeda splitskog Jadrana nad Radničkim, ali takav ishod nimalo nije uticao na crveno-bele. Ako ništa, iskoristiće četvrti turnir Jadranske lige da održi tonus, dodatno popravi atmosferu u ekipi i crveno-beli spremni dočekaju završnicu domaćeg šampionata. I možda pokušaju da naprave novo iznenađenje.

Izabrane vesti

Zvezda je trijumfom protiv Mornara pomogla i Partizanu, lakše će crno-beli do opstanka u Jadranskoj ligi. Poprilično se iskristalisala situacija u regionalnom takmičenju i Šibenčani su najbliži odlasku u baraž, gde drugu najslabiju ekipu čeka valjevski Valisa. U nepovoljnoj poziciji je i Mornar koji nije imao rešenje za fenomenalnog Marka Radovića.

Levoruki šuter se nalazi u možda i boljoj formi nego na početku sezone, kada je blistao u Kupu Evrope. Ponovo igra na visokom nivou, osetio je to splitski klub na svojoj koži. Isporučio je Mornaru šest golovo, što je trećina od ukupnog broja koji je Zvezda postigla. Dominirao je iz spoljne linije i Vuk Milojević, bio je strelac četiri gola, a zapaženu ulogu imao je i Rodoljub Gajić.

Podmladak crveno-belih bio je u centru pažnje u Splitu, a u Dubrovniku – Loren Fatović.

Kapiten dubrovačkog Juga grabi ka tituli najboljeg strelca regionalnog takmičenja. I pre početka četvrtog turnira bio je lider, imao je 24 gola, posle duela sa Šapčanima uvećao je golgeterski saldo i odlepio se od pratilaca. Izbušio je mrežu srpskog predstavnika, odapeo pet strela i trasirao put Dubrovčanima do osme pobede u Jadranskoj ligi – 14:9.

Sutra će u Jug i Novi Beograd voditi bitku za prvo mesto i dobijanje domaćinstva završnog turnira Jadranske lige, a dobra stvar za Vjekoslava Kobešćaka je što se Matijas Biljaka našao u sastavu, ali i što se veteran Maro Joković nije previše potrošio. Dominirali su u bazenu Loren Fatović i Marko Žuvela, kao i grčki centar Konstantinos Kakaris. Na unutrašnjim pozicijama gužvu je pravio i Filip Kržić...

Šapčani nisu imali odgovor na ubrzanje Juga u drugom poluvremenu. Izostali su golovi ruskih vaterpolista Timura Šaihutdinova i Ivana Kopceva, a ni tercet Andrej Barać – Kristijan Šulc – Ognjen Stojanović nije uhvatio ritam na „Gružu“. No, duel sa Jugom i nije bitka gde je Šabac imao velika očekivanja, već će protiv Primorca imati priliku da stavi tačku na priču oko opstanka u eliti. I izbegne prošlogodišnju dramu i baraž...

RASPORED ČETVRTOG (POSLEDNJEG) TURNIRA JADRANSKE LIGE: 

GRUPA DUBROVNIK:

Četvrtak

Jadran HN - Novi Beograd 10:13

Mladost - Primorac 12:11

Šabac - Jug Dubrovnik 9:14

Petak

17.00: Mladost - Jadran HN

18.45: Jug Dubrovnik - Novi Beograd

20.30: Primorac - Šabac 

Subota

09.30: Novi Beograd - Primorac

11.15: Mladost - Jug Dubrovnik

13.00: Jadran HN - Šabac 

GRUPA SPLIT:  

Četvrtak

Partizan - Solaris 12:8

Jadran ST - Radnički 15:3

Crvena zvezda - Mornar 18:10

Petak

17.15: Crvena zvezda - Jadran ST

19.00: Mornar - Partizan

20.45: Radnički - Solaris 

Subota

10.00: Radnički - Mornar

11.45: Solaris - Crvena zvezda

13.30: Jadran ST - Partizan



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK JugVK ŠabacVK Crvena zvezdaVK Mornar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara