Zvezda rešetala, Partizan i Novi Beograd sigurni - Radnički bez problema odbranio prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.12.22. | 20:12

Favoriti se nisu mnogo namučili u sedmom kolu Superlige

Vaterpolisti Crvene zvezde na ubedljiv način su stigli do četvrte pobede u Superligi, pošto su na bazenu Milan Gale Muškatirović savladali zrenjaninski Proleter sa 22:7.

Pitanje pobednika na ovom meču bilo je rešeno već nakon dve četvrtine, kada je bilo 12:2 za domaćina. To je ekipi Dejana Savića omogućilo u istom ritmu odigra u nastavku meča, postepeno dodaje gas i dože do trijumfa od čak 15 golova razlike.

Izabrane vesti

Velika razlika u kvalitetu omogućila proslavljenom stručnjaku da ravnomerno rasporedi minutažu svojim igračima, pa je Crvena zvezda u svojim redovima imala čak 11 različitih strelaca. Najefikasnii su bili Dušan Vasić, Miloš Vukićević i Aleksandar Radović, koji su se po tri puta upisali u strelce, dok su po dva dali Tankosić, Danković, Seman i Gavrilović.

Kod Proletera je najefikasniji sa tri gola bio Filip Ćorić, dok je dva postigao Nemanja Matković. Zrenjanincima je ovo bio peti poraz u dosadašnem toku sezone.

Duško Pijetlović je sa četiri gola predvodio Novi Beograd do pobede u Šapcu (13:9), u utakmici koja je takođe prelomljena u trećoj deonici, nakon koje je sastav Živka Gocića vodio sa nedostižnih 11:5.

Radnički iz Kragujevca je odličnom igrom u prvom poluvremenu slomio otpor novobeogradskih Vukova (15:10), pošto je tada imao čak osam golova prednosti (11:3), što je ekipi Uroša Stevanovića omogućilo da rutinski privede meč kraju. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Radulović sa četiri gola.

SUPERLIGA, 7. KOLO:

Crvena zvezda - Proleter 22:7

Vojvodina - Partizan 8:13

NBG Vukovi - Radnički 10:15

Valis - Nais 25:14

Šabac - Novi Beograd 9:13


tagovi

VK Crvena zvezdaVK ProleterDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara