(MN Press)
(MN Press)

Zvezda se revanširala Radničkom! Dovoljno je reći - Dušan Nikolić

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 21:59

Lider prvenstva se posle pobede u derbiju kola učvrstio na prvoj poziciji na tabeli

Tamo gde je Dušan Nikolić stao u decembru, nastavio je u januaru 2024. godine. Najbolji igrač za prethodni mesec i prvi poenter takmičenja doveo je Crvenu zvezdu do još jedne važne pobede.

S obzirom na to da je Radnički na početku sezone naneo crveno-belima jedan od težih poraza, sada su momci sa Marakane uspeli da se revanširaju i tako učvrste na prvoj poziciji - 3:1 (22:25, 25:15, 25:20, 25:21).

Izabrane vesti

Partizan ima zaostalu utakmicu sa Vojvodinom, a odložen je i meč 13. kola sa Spartakom za 31. januar, pa Zvezda i dalje uživa u ulozi lidera. Trenutno mogu da ih ugroze samo crno-beli ukoliko budu te zaostale duele dobili.

Večeras je Radnički bolje počeo meč, Jevtićevi momci nisu bili u ritmu iz prvog dela sezone... Ali, kako je utakmica odmicala, tako su domaći na Banjici bili sve sigurniji, smanjivali su broj grešaka i preuzimali inicijativu. Predvodio ih je uspešno Dušan Nikolić, koji je prikazao jednu od najboljih partija.

Meč je završio mladi korektor sa 31 poenom, od toga 28 iz napada (43-28, 65 odsto) i tri sa servis linije. Ahmed Omar je učestvovao u trijumfu sa 11 poena, dok su Dušan Lopar i Nikola Žugić stali na devet. U taboru Alekse Brđovića najbolji je bio bivši odbojkaš Zvezde Filip Stoilović sa 18 poena.

U preostalim utakmicama 13. kola - prvog u ovoj godini posle duže pauze, Vojvodina je dobila Mladi radnik 3:2, Karađorđe je slavio protiv Jedinstva - 3:2, a Niš je savladao Rinicu - 3:1.

PRVENSTVO SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

13. kolo

Mladi radnik - Vojvodina 2:3

Karađorđe - Jedinstvo SP 3:2

Crvena zvezda - Radnički 3:1

Niš - Ribnica 3:1

Subota

18.30: Takovo - Borac Starčevo

31. januar

20.00: Partizan - Spartak Subotica



tagovi

OK Crvena ZvezdaOK RadničkiSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara