Ivan Basara (©Starsport)
Ivan Basara (©Starsport)

Zvezda skupo prodala kožu, peterci kobni – Jug treći put za mesec dana bolji od crveno-belih

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 20:28

Hrvatski velikan pobedom zatvorio Jadransku ligu

Neće ni mart, ni april Crvena zvede pamtiti po dobrom. Na pameti srpskog vicešampiona biće samo jedna stvar, tačnije jedan klub – Jug. Za tri sedmice hrvatski velikan je tri puta dobio ekipu Aleksandra Filipovića. A, tu nije kraj međusobnim duelima, jer predstoji im četvrti, preostalo je da odigraju revanš u četvrtfinalu Kupa Evrope.

Jug je deklasirao crveno-bele u Dubrovniku, nisu imali nikakvu šansu, ali su u Splitu skuplje prodali kožu. Crvena zvezda je zahvaljujući Gavrilu Subotiću – svezao dva gola u prelomnim trenucima osnovnog dela i ostavio srpskog viceprvaka u igri – izborila peterce. Međutim, rezervni golman Fran Čubranić je skinuo peterac Ivanu Basari i doneo pobedu Gosparima – 10:10, penalima 5:4.

Izabrane vesti

Za tim Vjekoslava Kobešćaka gotova je Jadranska liga, zatvorio ju je pobedom, a još juče ostao bez šanse da odbrani tron. Takmičenje će završiti na trećem mestu. I ono malo šansi što je imao za ’kotu dva’ prokockao je u završnici meča protiv Crvene zvezde. Izgubio je jedan bod ulaskom u penal-seriju, a direktan krivac je – Gavril Subotić.

Dubrovčani u odnosu na prethodni duel sa crveno-belima nisu uspeli da se odlepe i steknu nedostižan kapital. Istina, bili su demotivisani, jer do titule nisu mogli, ali u finišu četvrte deonice danas su ispustili tri gola prednosti. Marko Žuvela i Goran Grgurević su iz akcija ’šest na šest’ tresli mrežu, španski reprezentativac Serhi Kabanjas iz situacije sa igračem više bacili Crvenu zvezdu na konopce.

Ali, izostao je završni udarac.

Dušan Vasić je prodao prelep lop Franu Čubraniću, sevnula je i levica Marka Radovića,no presudnu ulogu u povratku imao je Gavril Subotić. Dva puta u poslednja dva i po minuta je pronašao pukotinu. Pogotkom 12 sekundi pre kraja je obezbedio beogradskom sastavu bod, kasnije u seriji bio precizan, kao i Miloš Vukičević, Dušan Vasić i Marko Radović, ali je u junaka, ipak, izrastao rezervi golman Juga, koji je ponovo tokom meča dobio priliku umesto Tonija Popadića.

RASPORED POSLEDNJEG TURNIRA JADRANSKE LIGE:

Četvrtak

Jadran Split – Crvena zvezda 14:7

Jug Dubrovnik – Novi Beograd 11:11, 3:5

Petak

Crvena zvezda – Jug Dubrovnik 10:10, petercima 5:4

Jadran Herceg Novi – Novi Beograd 9:17

Subota

18.00: Crvena zvezda – Jadran Herceg Novi

19.45: Novi Beograd – Jadran Split



tagovi

Vjekoslav KobešćakAleksandar FilipovićVK JugVK Crvena zvezdaRegionalna vaterpolo ligaRegionalna liga u vaterpoluIvan BasaraGavril SubotićMarko RadovićDušan VasićMiloš VukićevićVladimir MišovićSerhi KabanjasMarko Žuvela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara