Nikola Lukić (©Starsport)
Nikola Lukić (©Starsport)

Zvezda u Kragujevcu prosula pet golova prednosti: Radnički se digao iz pepela, briljirao Nikola Lukić

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 21:34

Najbolji strelac u istoriji Šumadinaca ponovo bio čovek odluke, spakovao pet komada

Kragujevački Radnički postao je streptomicin za Crvenu zvezdu, ne osećaju se više crveno-beli sigurno ni kada imaju pet golova prednosti. Ušao im je šampion Srbije i Jadrana u glavu. Radnički je i četvrti put ove sezone uzeo meru Beograđanima – 15:12 (1:6, 5:1, 3:2, 6:3).

Dva puta u Superligi Srbije, jednom u Jadranskoj ligi i jednom u Kupu Srbije. Na svakom frontu Radnički je tukao crveno-bele, a posle Aleksandra Filipovića i Mirko Vičević je pružio ruku Urošu Stevanoviću i čestitao na trijumfu. Nije omelo Kragujevčane ni to što su igrali bez jednog od najboljih – Miloša Ćuka, niti to što su krenuli iz minus faze.

Izabrane vesti

Crvenoj zvezdi nije strano da odigra izvanrednu deonicu, mnogo puta do sada videlo se da ekipa ima izuzetan kvalitet, ali ne i dovoljnu širinu. Ono što naprave udarne napadačke igle brzo se istopi kada se potroše u napadu. Oscilirala je Zvezda u gotovo svakoj velikoj utakmici, tako je bilo i u Kragujevcu. Zbog toga još jednom ispašta ove sezone.

Pod komandom Mirka Vičevića igraju bolje Zvezdini vaterpolisti – barem je takav utisak posle četiri utakmice koliko ih je vodio stručnjak iz Crne Gore – ali ni on nije uspeo da im podesi glavu. Ispustili su crveno-beli ogromnih 6:1, dopustili su Radničkom da se vrati iz mrtvih. Udahnuo je Nemanja Stanojević „veštačko disanje“ Kragujevčanima, ali tek kada su se priključili Aleksa Ukropina i Nikola Lukić živnuo je domaćin.

Lazar Dobožanov zaustavlja Stefana Pješivca (©Starsport)Lazar Dobožanov zaustavlja Stefana Pješivca (©Starsport)

Odbranjeni peterac Lazara Dobožanova bio je prekretnica. Radnički je počeo da veruje da može do preokreta, postepeno je topio minus i skoro da je ceo deficit uspeo da anulira do poluvremena. Počela je voda da ulazi Zvezdinim vaterpolistima u uši, a Kragujevčani su do prvog vođstva stigli krajem trećeg kvartala kada je Nikola Lukić svezao dva gola.

Najbolji strelac u istoriji Radničkog pogodio je još jednom u odlučujućem periodu, a poslednja prepreka na putu Radničkog do trijumfa bili su Marko Radović i Ivan Basara. U napetoj završnici Aleksa Ukropina i namazani hrvatski centar Josip Vrlić matirali su Mišovića i poveli Kragujevčane do druge pozicije. Ovim trijumfom šampion se poravnao sa Partizanom, koji ima 15 bodova.

RADNIČKI – CRVENA ZVEZDA 15:12

/1:6, 5:1, 3:2, 6:3/

Kragujevac

 Bazen: SPD Radnički

Sudije: Milović i Anđelić

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 1, Janković, Panić, Krug, Ukropina 4, Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić 5, Vrlić 2, Todorovski, Radulović 2. Trener: Uroš Stevanović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Đurđić, Marković, Subotić 2, Milojević 1, Pješivac 1, Basara 1, Rađen, Vukićević 2, Smiljević, Radović 4, Ivanović, Trtović. Trener: Mirko Vičević.


tagovi

VK RadničkiVK Crvena zvezdavaterpolo SrbijaNikola LukićGavril SubotićMarko RadovićMirko VičevićUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara