(©MN Press)
(©MN Press)

Zvezdin oštar odgovor Soru: Za Brazil protiv Srbije branio kao da mu je poslednja u životu! Nek nas više ne pominje

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.03.23. | 14:58

“Pobeda našeg kluba čista kao suza, a o pomenutom sudijskom kriterijumu gde Crvenoj zvezdi nije priznat čist gol, nećemo ni da raspravljamo”

Rat saopšteninja tipičan je za srpski fudbal i košarku, ali ovih dana preneo se i na vaterpolo. Inicijalna kapisla bila je odluka Novog Beograda da ne dozvoli Nikoli Jakšiću da nastupi za reprezentaciju Srbije na Svetskom kupu u Podgorici.

Kapiten Srbije ostao je da trenira u klubu, a Slobodan Soro, sportski direktor Novog Beograda, potkačio je selektora Uroša Stevanovića, ali i najveće rivale u domaćem šampionatu – Radnički i Crvenu zvezdu.

Izabrane vesti

Slobodan Soro je u razgovoru za Sportski Žurnal istakao da Kragujevčani i crveno-beli pružaju dobre partije samo protiv Novog Beograda. Požalio se i na kriterijum suđenja, a odgovor Crvene zvezde nije izostao.

Saopštenje VK Crvena zvezda prenosimo u celosti:

Radi objektivnog i istinitog informisanja sportske javnosti, a u kontekstu pominjanja Vaterpolo kluba Crvena zvezda na konferenciji za štampu VK Novi Beograd želimo da istaknemo sledeće.

Gospodin Slobodan Soro, direktor VK Novi Beograd, bivši srpski i brazilski reprezentativac, koji je nastupao na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine za reprezentaciju Brazila, a protiv reprezentacije države Srbije, branio je boje Brazila kao da mu je to bila poslednja utakmica u životu. Inače, gospodin je nosilac nacionalnog priznanja države Srbije, koju redovno prima svaki mesec kao doživotno nacionalnu penziju.

Koliko znamo gospodin je pre nekoliko godina bio u sporu sa Vaterpolo savezom Srbije oko dugovanja koja su mu na kraju isplaćena. Toliko o njegovoj brizi za interes srpskog vaterpola.

Što se tiče finala Kupa Srbije u kojem je VK Crvena zvezda savladala VK Novi Beograd i osvojila prestižni trofej, želimo da istaknemo da je pobeda našeg kluba čista kao suza, a o pomenutom sudijskom kriterijumu gde Crvenoj zvezdi nije priznat čist gol, nećemo ni da raspravljamo.

Zamolili bismo gospodina Sora i VK Novi Beograd, koji inače ima višestruko veći budžet nego Crvena zvezda, da se u narednim obraćanjima suzdrži od pominjanja VK Crvena zvezda.

Poželeli bismo vaterpolo klubu sa bazena “11. april” puno sportskih uspeha u narednom periodu i da na desetogodišnjicu osvajanja Lige šampiona VK Crvena zvezda obraduju sportsku javnost u Srbiji i podignu isti taj pehar, jer sa najvećim vaterpolo budžetom u Evropi to bi trebalo da bude realnost”, stoji u saopštenju VK Crvena zvezda.



tagovi

vaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo SrbijaVK Crvena zvezdaVK Novi BeogradSlobodan Soro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara