Odbojkaši Zvezde (©MN Press)
Odbojkaši Zvezde (©MN Press)

Zvezdin trener Matijašević: Partizan je trenutno najbolja ekipa u Srbiji, glavni favorit za titulu

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 09:46

Utisci iz crveno-belog tabora posle pobede protiv večitog rivala

Može li bolje da se završi ligaški deo, nego pobedom protiv večitog rivala... Odbojkaši Crvene zvezde ne mogu da se pohvale sjajnom sezonom, ali mogu sa dva trijumfa u večitom derbiju.

Prvi su dobili u decembru na gostujućem terenu, drugi su pobedili kod kuće na Banjici - oba puta posle pet dinamičnih setova.

Izabrane vesti

Krajem prošle godine kao trener se radovao Igor Žakić, a sada je zbog trijumfa ponosan bio njegov naslednik na klupi Nikola Matijašević.

"Zadovoljan sam pre svega rezultatom, ali mogu da kažem i igrom, jer je Partizan bio favorit", rekao je posle utakmice iskusni stručnjak Nikola Matijašević. "Po mom mišljenju je to trenutno najbolja ekipa u Srbiji, naročito ako Vojvodini ne igra prvi dizač - mislim da je Partizan glavni favorit za osvajanje titule. To je povoljno, a nepovoljno je što zbog ove pobede opet moramo da igramo sa njima... To mi baš i ne odgovora. Ali, pošto smo ih dva puta dobili u prvenstvu - nemamo pravo da se ne nadamo i da ne probamo da ih izbacimo u prvom kolu plej-ofa".

Crvena zvezda je sinoć imala više raspoloženih igrača, a među njima se izdvojio veoma raspoloženi Lazar Marinović. On je tokom prethodnih godina predvodio kao kapiten ekipu Partizana, a od ove sezone je velika uzdanica kluba sa Marakane. Bio je motivisan da se pokaže u što boljem svetlu pred domaćom publikom, bivšim saigračima i trenerom.

"Derbi ko derbi... Za mene je posebna čast da igram tu utakmicu, gde nema favorita. Krenuli smo jako, dobro smo igrali, vodili sa 2:0, ali desio se pad energetski", ispričao je posle meča Lazar Marinović. "Moramo da poradimo na tome, jer ne sme da se dešava slično u plej-ofu, nema mnogo prilike da se spasavamo. Izvukli smo nekako snagu, iako utakmica možda nije imala neki značaj za mesto na tabeli, ali bitna je psihološka strana i samopouzdanje. Dobili smo drugi put u sezoni Partizan sa 3:2".

S obzirom na to da su crno-beli završili ligaški deo na trećoj poziciji, a crveno-beli na šestoj - njihovi novi obračuni zakazani su već za četvrtfinale plej-ofa. Prvi meč je na programu 29. marta na domaćem terenu Partizana, dok je druga utakmica zakazana za 1. april na Banjici. Ko prvi dođe do dve pobede - odlazi u polufinale.

"U sredu već počinjemo plej-of sa njima. Nadamo se dobroj igri i pobedi. U Masteru sam trenirao, prija mi ta hala, nadam se da će doći ljudi, deca, da će biti lepa atmosfera. Nadam se dobroj odbojci", podvukao je Marinović.

Pošto je spuštena zavesa na ovaj deo sezone, sada su poznati svi parovi razigravanja. Aktuelni šampion Vojvodina će na megdan Takovu, Radnički igra protiv Mladog radnika, Crvena zvezda se sastaje sa Partizanom, a Spartak odmerava snage sa Ribnicom.



tagovi

Superliga Srbije u odbojciOK PartizanOK Crvena ZvezdaLazar MarinovićNikola Matijašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara