Dibala protiv Lorisa (©Reuters)
Dibala protiv Lorisa (©Reuters)

Da nije poslušao Martineza, penal Dibale odbranio bi Loris

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 13:32

Jedan od junaka finalne utakmice Svetskog prvenstva u Kataru priznao da je na savet saigrača promenio odluku

Spektakularno finale Svetskog prvenstva odigrali su Argentina i Francuska u Kataru. Bila je to jedna od najboljih utakmica na Mundijalima ikada, a posle 3:3 penal rulet pripao je Gaučosima.

Među strelcima sa bele tačke, drugi po redu, bio je Paulo Dibala, kog je Lionel Skaloni i uveo u igru pred kraj drugog produžetka samo da bi šutirao penal. Učinio je vezista Rome to hladnokrvno, šutem po sredini gola, po zemlji.

Izabrane vesti

Nije, ipak, u tim trenucima sve bilo baš kao što je izgledalo posmatrajući sa strane. Posle masovnog slavlja u Buenos Ajresu sa saigračima i oko pet miliona oduševljenih navijača, Dibala je stigao u rodnu Kordobu, gde je razgovarao sa lokalnim medijima i otkrio da je, zapravo, imao drugačiji plan za udarac sa 11 metara.

"Znao sam da sam ušao u igru da bih šutirao penal. Planirao sam da to učinim u moju desnu, golmanovu levu stranu, ali Dibu (Emilijano Martinez) me je savetovao da to učinim nisko po sredini, jer je prethodno njihov igrač promašio i zato je očekivao da će se Loris baciti u stranu", ispričao je Dibala.

Odluka da posluša saigrača sa gola ispostavila se kao ispravna. Da je učinio po svom, Ugo Loris bi izašao kao pobednik jer se bacio baš u stranu za koju je Argentinac rekao da je planirao da gađa. Pre Dibalinog šuta za Gaučose je pogodio Lionel Mesi, a potom Leandro Paredes i Gonzalo Montijel. Prvo izvođač za Francuze, Kilijan Mbape, bio je precizan, ali su onda usledili promašaji Kingslija Komana i Oreljana Čuamenija, pa se pogodak Randala Kolo Muanija ispostavio kao nedovoljan da popravi situaciju.



tagovi

Paulo DibalaEmilijano Martinezfudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara