Incidenti (© Reuters)
Incidenti (© Reuters)

Hrani kuče da te ujede: Prvo demolirali zlatnu generaciju, onda zapalili Brisel (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.11.22. | 22:43

Marokanci u sukobu sa belgijskom policijom

Marokanci su najpre razmontirali Belgiju na travi, a onda demolirali i njihove ulice. U centru Brisela u nedelju popodne izbili su veliki incidenti, posle kojih je 11 osoba uhapšeno.

Razlog za narede nastao je kad su pripadnici marokanske zajednice okupili u centru glavnog grada, s namerom da isprate meč drugog kola Grupe F. A kako to obično biva, nije se završilo sve samo na bodrenju matice, već su Afrikanci malo preterali.

Izabrane vesti

Čak i pre meča regostrovali smo desetak lica od kojih su neki nosili fanotmke, sukobili se s policijom i time ugrozili javnu bezbednost“, saopštila je briselska policija.

Prema popisu iz 2019. u glavnom gradu Belgije živi oko 35.000 Marokanaca (više stranaca čine samo Francuzi i Rumuni), jer im je centar Evropske unije godinama nudio utočište od ne baš slatkog života na severu Afrike. U celoj Begiji ima ih oko pola miliona. I to prisustvo sad očilgedno dolazi na naplatu. Pitanje je da li ima samo veze sa sportom, mada se kroz sport refelktuje. Otuda neredi, zapaljeni automobli, razbijena stakla, oborene žardinjere, stradale su u neke radnje u centru grada, pa je policija morala da upotrebi i šmrkove.

Neredi su registrovani i u Liježu, gde je banda od 50 napadača polupala prozore na policijskoj stanici i uništila dva vozila. Mada, najburnije je bilo u Briselu.

Najoštrije osuđujem incidente. Policija je odlučno intervenisala. Zbog toga savetujem navijače da ne dolaze u centar grada. Policija čini sve kako bi održala javni red i mir“, pojasnio je Filip Klos, gradonačelnik Brisela.

Osim u Belgiji, incidenti posle pobede Maroka nad Belgijom zabeleženi su i u susednoj Holandiji, u Roterdamu, Amsterdamu, Hagu i Utrehtu.


tagovi

reprezentacija MarokaReprezentacija MarokaMundijalKatar2022Svetsko prvenstvo 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara